Partij van de Arbeid
Vragen PvdA aan minister VWS over zonnebankverbod

1. Kent u de artikelen "Zonnebankverbod voor Duitse jongeren", "Duitse jongeren mogen niet onder de zonnebank" en "Amerika stelt leeftijdsgrens aan gebruik zonnebank"?

2. Wat is uw mening over de Duitse maatregel, die behelst dat Duitse jongeren onder de 18 jaar in verband met grotere kans op huidkanker geen gebruik meer mogen maken van zonnebanken en solariums? Denkt u dat huidkankerrisico's voor Duitse jongeren anders liggen dan voor Nederlandse jongeren?

3. Denkt u dat de huidige leeftijdsrestrictie voldoende is om minderjarigen te beschermen tegen de gevaren van huidkanker? Wat houdt deze leeftijdsrestrictie precies in? Wie heeft de restrictie opgesteld?

4. Deelt u de mening met het Nederlands Kankerinstituut dat de huidige restrictie in Nederland zou moeten worden omgezet in een verbod om jongeren onder de 18 jaar tegen de gevaren van huidkanker te beschermen? Zo nee, waarom niet?

5. Op welk termijn bent u van plan, gezien het toenemend aantal gevallen van huidkanker wereldwijd, een specifiek verbod op te leggen in verband met gezondheidschade bij jongeren?