Politie Hollands Midden

Duin- en Bollenstreek - Politie lost reeks misdrijven op

Hillegom, Lisse, Noordwijk, De Zilk, Voorhout, 30-07-2009 o Duin- en Bollenstreek Met de aanhouding van vijf verdachten denkt de recherche in de Duin- en Bollenstreek en het politieteam Lisse / Hillegom een reeks misdrijven te hebben opgelost. Het gaat hier om een beroving, een woninginbraak, bedrijfsinbraken en mishandelingen. De misdrijven vonden sinds februari van dit jaar plaats in Hillegom, Noordwijk, De Zilk, Lisse en Voorhout. Vier verdachten in de leeftijd van 18 tot 22 jaar uit Hillegom zijn eind mei aangehouden. Drie van hen zitten in voorarrest. Een vijfde verdachte van 19 jaar uit diezelfde plaats werd in juli aangehouden.

De meer dan twintig misdrijven waarvan de vijf aangehouden mannen verdacht worden, zijn het resultaat van een onderzoek door de politie en justitie dat eind maart van dit jaar startte. Aanleiding tot dit rechercheonderzoek was de beroving van een winkelier aan de Hoofdstraat in Hillegom. Op zaterdag 28 maart werd hij rond 17.50 uur door twee mannen beroofd van geld dat hij op dat moment wilde afstorten bij een bank. De overvallers spoten hem daarbij een vloeistof in zijn ogen.

Na 2 maanden intensief speuren konden de vier verdachten op 26 mei worden aangehouden. Er vonden doorzoekingen op verschillende adressen plaats. Bij één van de verdachten werd een gedeelte van de bij een inbraak in een recreatiepark in Noordwijk gemaakte buit aangetroffen. De verdachten werkten in wisselende samenstelling. Bij de bedrijfsinbraken hadden de daders het vooral gemunt op kluizen die weggenomen werden

Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie sluit dan ook niet uit dat de verdachten nog voor meer misdrijven in aanmerking komen. Ook andere aanhoudingen worden niet uitgesloten.