Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - verwarde man verwondt agent | |
Een Apeldoornse politieagent is donderdag 30 juli gewond geraakt toen hij en zijn collega's door een verwarde man in het centrum van Apeldoorn werden aangevallen. De man, een 39-jarige Apeldoorner kon later worden aangehouden.

De man was rond het middaguur bij een zorgkantoor in de Stationsstraat in Apeldoorn gekomen. Hij wilde dat een hulpverlener bepaalde dingen voor hem regelde en om zijn eisen kracht bij te zetten, had hij een grote stok en een steen meegenomen.

Na enige tijd ging de man weg en omdat bekend was dat hij mogelijk gewelddadig kon zijn, werd de politie in kennis gesteld. Agenten troffen de man voor het pand aan en toen zij met hem in gesprek gingen, viel hij hen plotseling aan. Om de aanval van de man te breken, werd pepperspray gebruikt, maar dit had geen enkel effect. Hij sloeg onder andere één van de agenten met de stok. Deze raakte bij de aanval dusdanig gewond dat hij later voor onder meer een hoofdwond in het ziekenhuis moest worden behandeld.

De man vluchtte te voet de binnenstad in. Om te voorkomen dat er een onveilige situatie voor het winkelend publiek ontstond, werd hij op afstand door agenten gevolgd.

Op de Van Kinsbergenstraat keerde de man zich weer tegen de agenten. Hierbij heeft de politie het pistool getrokken. Dit zorgde ervoor dat de man zonder verder verzet kon worden ingerekend en de agenten direct hun wapen konden bergen.

Tientallen mensen waren getuige van beide incidenten. Mochten zij hierdoor psychische problemen hebben opgelopen dan kan contact met het Bureau Slachtofferhulp worden opgenomen. Voor de betrokken agenten wordt binnen de organisatie hulp verstrekt.

Einde bericht