Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 30-07-2009

Frontale aanrijding met drie gewonden
BEILEN Woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur botsten op de N381 (Twee Provinciënweg - ter hoogte van hm.paal 67.3) twee personenautos frontaal op elkaar. Daarbij raakte een alleen in haar auto zittende 71-jarige uit Westerbork afkomstige bestuurster, komende uit de richting van Beilen en rijdende in de richting van Emmen, zwaar gewond. De vrouw moest door traumaheli-, ambulance- en brandweerhulpverleners uit haar auto bevrijd worden. Daarin zat ze bekneld. Ze werd met beenletsel overgebracht per ambulance naar het UMCG. In de uit tegengestelde richting komende personenauto zat een uit Eesveen afkomstige familie bestaande uit de 31-jarige vader, de 30-jarige moeder en hun twee zoontjes van 3 en 4 jaar oud. Hun auto raakte na de aanrijding een achter de vrouw rijdende personenauto en belandde daarna in de naast de rijbaan gelegen Beilerstroom. Het gezin moest met onbekend letsel overgebracht worden naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Na onderzoek konden ze huiswaarts keren. De man en vrouw hebben diverse schrammen en kneuzingen overgehouden aan de aanrijding. De kinderen raakten niet gewond.

Een in een derde auto zittend echtpaar uit Alkmaar kwam met de schrik vrij. Hierna reed een uit Drachten afkomstige bestuurster met haar auto door de brokstukken waardoor er schade aan haar auto ontstond. Getuigen verklaarden dat de bestuurster uit Westerbork langzaam richting de middenas en daarover is gaan rijden waardoor de aanrijding is ontstaan. De rijbaan van de N381 was gedurende drie en half uur afgesloten. (2009029810)

Fietsers gewond bij aanrijdingen

PEIZE Woensdagmiddag raakte een 87-jarige man uit Roden gewond bij een aanrijding. Hij fietste over het fietspad van de Brunlaan en wilde de kruising met de Groningerweg oversteken. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een over deze weg rijdende 31-jarige uit Groningen afkomstige autobestuurder. De man werd met schouderletsel overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. (2009029786)

GASSELTE Een 54-jarige inwoner van Gieten raakte woensdagmiddag gewond op de Dorpsstraat. Toen hij een geparkeerde auto voorbij wilde fietsen opende de 74-jarige uit Mussel afkomstige bestuurder het portier. Hierdoor kwam de fietser ten val en moest met een hersenschudding overgebracht worden naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal. (2009029800)

Drukke avond voor politie in Zuidwest Drenthe
De politie heeft het woensdagavond erg druk gehad met drie vermissingen. Rond 20.00 uur werd de vermissing van een 13-jarig autistisch meisje uit Reeuwijk gemeld. Het meisje was op paardenkamp bij camping Zonnetij in Lhee en werd vanaf 18.00 uur vermist. Nadat zoeken door de begeleiders niets opleverde werd de hulp van politie, brandweer en staatsbosbeheer ingeroepen. In de wijde omgeving van het Dwingelerveld werd met warmtebeeldcameras en politiehonden gezocht en ook was er een politiehelikopter onderweg vanaf Schiphol. Deze kon vlak voor de vondst van het meisje, de heli was bijna ter plaatse rond 21.30 uur, afgeblazen worden. In totaal werden er ruim 30 hulpverleners ingezet. Het meisje werd ongedeerd in Spier aangetroffen. (2009029833)

Omstreeks 21.30 uur werd een tweede vermissing gemeld. Een met haar ouders op camping Noorster in Dwingeloo verblijvend 15-jarig suïcidaal meisje werd vermist. Met dezelfde groep hulpverleners werd besloten te zoeken waarbij het meisje kort na de melding het bos uit kwam lopen de parkeerplaats van de camping op. Ze gaf aan even alleen te willen zijn. (2009029834)

Tevens werd dezelfde avond de vermissing van een van de begeleidsters van een groep kinderen gemeld die verbleven bij een recreatieboerderij De Bosrand in Zuidwolde. De vrouw was naar haar partner in Purmerend gegaan zonder dit door te geven? (2009029827)

Omstreeks 21.00 uur reed een 28-jarige bestuurster uit Hoogeveen op de Fluitenbergseweg met haar auto een man aan. Deze voetganger, een 32-jarige man uit Fluitenberg, sprong vlak voordat de vrouw hem wilde passeren en al stapvoets reed omdat ze de man niet vertrouwde, op de motorkap van de rijdende auto. Hij viel hierna op de grond. Getuigen bevestigden het verhaal en de man werd voor onderzoek met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Daar constateerde men dat het letsel mee viel en een opname niet nodig was en de man weer naar huis kon. De man had zowel de bestuurster, politie als andere hulpverleners aangegeven zich van het leven te willen beroven. Aan het bureau werd daarom de hulp van een GGZ-psychiater ingeroepen die na een gesprek met de man hem naar huis liet gaan. De man werd door de politie thuis afgezet. (2009029824)

Winkeldieven op heterdaad betrapt
RODEN Een 23-jarige man uit Bedum werd woensdagmiddag op heterdaad betrapt tijdens een winkeldiefstal. Bij een supermarkt aan het Padkamp zag een personeelslid dat de man een pakje shag in zijn broekzak stopte en bij het verlaten van de winkel niet afrekende. In de boodschappentas van de man werd ook nog eens een niet afgerekend pak gehakt en appels te zitten. De man bekende de diefstal van de in de tas zittende goederen maar verklaarde de shag al eerder gekocht te hebben. Na overleg met justitie kreeg de man een snelrechtdagvaarding. (2009029793)

MEPPEL Woensdagmiddag werd een 46-jarige inwoner betrapt bij een winkeldiefstal in een supermarkt aan de Grote Akkerstraat. De man rekende enkele goederen af maar bleek voor ruim 12 aan niet betaalde goederen in zijn rugzak te hebben gestopt. Hij vertelde door geldgebrek te hebben gehandeld. De man moet zich binnenkort voor justitie verantwoorden. (2009029808)

Man aangehouden voor poging tot doodslag
ASSEN De politie heeft woensdagavond een 25-jarige inwoner van Valthermond aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 25-jarige Assenaar in de Roerdompstraat een aantal keren met een mes te hebben gestoken. De Assenaar trof daar in de woning van zijn ex-vriendin een andere ex-vriend van haar aan. De man uit Assen werd hierom boos en vernielde hierop de buiten staande auto van de Valthermonder waarna er buiten een vechtpartij tussen de mannen ontstond. Daarbij werd de Assenaar enkele keren werd gestoken. De verdachte verliet hierna lopend de straat en werd op de Steendijk aangetroffen en aangehouden. Hij bekende het slachtoffer te hebben gestoken en werd inverzekering gesteld. Het slachtoffer had een aantal kleine steekwondjes op zijn bovenlichaam en werd opgenomen in het WZA. (2009029835)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.