Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Familie-achtbaan Hemelrijk NU open!

De allereerste ritjes op de gloednieuwe familie-achtbaan bij BillyBird Park Hemelrijk in Volkel zijn sinds vandaag een feit! Om klokslag 15.15 uur was de eer aan Niels Kroef om dan eindelijk het allereerste ritje maken.

De laatste dagen waren erg spannend voor het Volkelse recreatiepark. A.s. zondag is het Kinderfestival en het park hoopt al maanden de bezoekers op die dag ook te kunnen trakteren op een ritje in de achtbaan. Vorige week werd echter nog bekend dat de wagentjes 10 cm te breed waren, waardoor de openstelling vertraging opliep en het de vraag was of het nog wel zou gaan lukken voor 2 augustus. Vanmorgen bleken de problemen rondom de wagentjes dan toch helemaal opgelost, waardoor er de rest van de dag onder veel belangstelling van pers en bezoekers getest kon worden met zandzakken.

Goedgekeurd
Vanmiddag kon de officiële keuringsinstantie AIB Vinçotte aan de slag om de achtbaan uitgebreid te controleren op veiligheid en betrouwbaarheid. Dat de achtbaan niet alleen 100% veilig en betrouwbaar is, maar ook heel aantrekkelijk, bleek wel uit het feit dat een paar minuten na de uitslag van de keuring het al vol stond met gegadigden voor een ritje. Niels Kroef van Skyline RTV was de 'uitverkorene' om het eerste ritje te mogen maken. Enkele flinke kantelingen, een stukje over het water en dat alles met een prachtig uitzicht. Lachend en zwaaiend legde hij in 1 minuut de hele ronde af. 'Na de eerste afdaling dacht ik al, wow, dit is toch wel écht kicken!' aldus Niels Kroef.
Energieneutraal
Op dit moment gebruikt de achtbaan nog energie van het net, maar BillyBird Park Hemelrijk heeft de natuur hoog in het vaandel staan en streeft er naar om haar gasten samen actief te laten zijn om een attractie in beweging te brengen. Vandaar dat het park lange tijd negatief stond tegenover de plaatsing van een 'energievretende' achtbaan. De achtbaan waar voor gekozen is, verbruikt nu al nauwelijks energie. In 2010 wordt fase 2 gerealiseerd, door de unieke combinatie van lichamelijke energie en zonne-energie, wordt de achtbaan dan volledig energieneutraal gemaakt. Vanwege de grote investeringen en de extra bouwtijd die hiervoor benodigd zijn, is dat dit jaar nog niet mogelijk. Maar het park gaat er hard aan trekken om dit zo snel mogelijk te kunnen realiseren.

Thematisering
De naam van de nieuwe achtbaan is nog niet bekend. Ton Derks, eigenaar van BillyBird Park Hemelrijk en bedenker van de energieneutrale achtbaan, wil graag in samenspraak met haar gasten en medewerkers een geschikte naam en thema kiezen. Iedereen die hierover mee wil denken is van harte welkom op de vernieuwde website www.billybird.nl, waar je meer informatie, een demofilm van de achtbaan en een link naar het forum vindt.

Dankzij de vele betrokkenen die de laatste maanden hard aan de achtbaan hebben gewerkt, is het dus ook mogelijk om a.s. zondag tijdens het Kinderfestival een ritje in de familie-achtbaan te maken. Er zijn dan ook optredens van o.a. Ch!pz, EliZe, en Hippe Gasten. Je kunt er ponyrijden, een ritje met de huifkar maken en nog veel meer. Abonnementhouders hebben gratis toegang tot het festival, niet-abonnementhouders betalen de normale all-in entreeprijs van ¤ 9,50 p.p. (Spetterrtarief).



Ingezonden persbericht