Ingezonden persbericht

41.000 ballonnen voor oorlogskinderen in Sierra Leone
Vakantiegasten in Nederland doen weer massaal mee aan Ballonnendag voor War Child

Op donderdag 30 juli 2009 gingen op 106 vakantieparken verspreid over heel Nederland maar liefst 41.000 ballonnen de lucht in voor de kinderen in Sierra Leone. De ballonnen werden op de deelnemende vakantieparken voor één euro verkocht aan hun gasten en gezamenlijk om 19.00 uur opgelaten. De gehele opbrengst van de verkochte ballonnen gaat naar de War Child projecten in Sierra Leone. De Nationale Ballonnendag wordt elk jaar georganiseerd door Footzy.nl, de officiële verzamelsite van de Nederlandse recreatiebranche.
Op Recreatiecentrum de Noordduinen in Katwijk ontving War Child van Footzy.nl een waardecheque met daarop het totaal van 41.000 ballonnen; het totaal aantal ballonnen dat in héél Nederland is opgelaten. De opbrengst van deze Ballonnendag 2009 komt ten goede aan de projecten van War Child in Sierra Leone. Kinderen ondervinden daar nog steeds de gevolgen van een burgeroorlog die tien jaar duurde en de samenleving ontwrichtte. War Child ondersteunt dorpen bij hun wederopbouw. Met creatieve middelen wordt gewerkt aan de opbouw van vreedzame gemeenschappen, waarin de rechten van het kind worden nageleefd. Ook krijgen jongeren de kans alfabetiseringslessen te volgen en een vak te leren.

Dankzij hoofdsponsor RWE en co-sponsor Lipton Ice Tea komt ook dit jaar de volledige opbrengst van dit evenement ten goede aan de projecten van War Child. Aangezien naast de ballonnenverkoop op veel recreatiebedrijven nog aanvullende activiteiten voor War Child zijn georganiseerd zal de totaalopbrengst van deze actie ruim 45.000 euro bedragen! Footzy organiseert de Ballonnendag dit jaar voor de achtste keer en in totaal is er inmiddels al meer dan 500.000 euro opgebracht voor de projecten van War Child.

Vanaf 10 augustus kan iedereen op de website www.ballonnendag.nl kijken welke ballonnen gevonden zijn en of men in de prijzen gevallen is. Naast de hoofdprijzen zijn er dankzij diverse attractieparken in Nederland ook nog toegangskaarten te winnen.

Noot voor de redactie,