RTL Group

The King springlevend in 'Waar Is Elvis?!'

Op zoek naar de Elvis-kunner en de Elvis-kenner bij RTL 4

Waar Is Elvis?! Dat is de grote vraag in de nieuwe gelijknamige amusementshow die RTL 4 vanaf vrijdag 31 juli prime time brengt. Vijf weken lang kunnen fans van de rocklegende Elvis Presley hun hart ophalen. Ruim dertig jaar na zijn dood is The King nog steeds immens populair.
In het programma Waar Is Elvis?! wordt gezocht naar de grootste Elvis-kunner en Elvis-kenner van Nederland. De Elvis-kunner wordt geacht het publiek te raken met zijn bewegingen, stem en charme zoals Elvis dat decennia lang deed. Hij moet dit doen middels de vertolking van één van de legendarische nummers van de zanger. De Elvis-kenner wordt middels een quiz, waar de meest opvallende, swingende en ontroerende fragmenten uit het leven van Elvis voorbij komen, getest op zijn kennis over de legende. In vier rondes worden telkens een Kunner en een Kenner geselecteerd. Op vrijdag 28 augustus strijden zij live in de finale tegen elkaar om de eer, maar ook om de spectaculaire hoofdprijs: een live optreden op een unieke locatie. Vanaf vandaag kunnen alle Kunners en Kenners zich aanmelden via rtl.nl/waariselvis

De hits van de King of Rock n Roll spreken, 32 jaar na zijn dood, nog steeds tot de verbeelding. Legendarische nummers als Jailhouse Rock, Cant Help Falling in Love, All Shook Up, A Little Less Conversation en Suspicious Minds zijn favoriete nummers bij jong en oud. Waar is Elvis?! is dan ook één groot feest der herkenning, waar het draait om de erkenning: wie is de beste Elvis-vertolker en de grootste Elvis-kenner van Nederland.

Elvis Presley beleeft niet alleen op RTL 4 een revival. Joop van den Ende Theaterproducties brengt vanaf november de door heel Nederland reizende musical All Shook Up - Love Me Tender, de nieuwe Nederlandse swingende musical met de 25 grootste hitsongs van rocklegende Elvis Presley. Deze kleurrijke jukeboxmusical zit vol liefde, avontuur en humor met in de hoofdrollen René van Kooten, Brigitte Heitzer, Fred Butter, Tommie Christiaan en Gemma van Eck. De sterrencast geeft elke vrijdagavond in Waar is Elvis?! alvast een voorproefje van de musical.

Uitzending: RTL 4, vanaf vrijdag 31 juli, tussen 20.30 en 21.30 uur.

Website: rtl.nl/waariselvis

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met RTL Nederland Eva Peters, via tel: 035-6718971 of eva.peters@rtl.nl. Voor meer informatie over de musical All Shook Up - Love Me Tender kunt u contact opnemen met Femke de Veer via
femke.de.veer@stage-entertainment.nl of tel: 020-3052463.