Gemeente Baarn

Werkzaamheden voormalige vuilstort Drakenburgerweg eind 2009 shovel

Naar verwachting in de periode van eind 2009 tot begin 2010 worden er werkzaamheden uitgevoerd op en rond het terrein van de voormalige vuilstort aan de Drakenburgerweg. Die werkzaamheden bestaan uit het ophogen van de bestaande afdeklaag die de voormalige vuilstort aan de Drakenburgerweg bedekt. Dat is nodig omdat de afdeklaag momenteel niet meer overal voldoende dik is. Het is dus tijd om de bestaande laag weer aan te vullen met schone grond.

Zonder herstel van de afdeklaag zou het parkachtige terrein op den duur niet meer veilig genoeg zijn om te worden gebruikt voor recreatie. De gemeente zou dan de toegang tot het gebied moeten verbieden. Dat vindt de gemeente niet gewenst, omdat er veel mensen met plezier van het gebied gebruik maken. Om dus te zorgen dat het park gewoon toegankelijk kan blijven, gaat de gemeente de afdeklaag weer op dikte te brengen. Op die manier kan iedereen er ook in de toekomst veilig en zonder zorgen genieten.

Wat gebeurt er met de begroeiing?
Voor het ophogen van de afdeklaag zal de bestaande begroeiing op het terrein moeten worden verwijderd. Dat is in de eerste plaats nodig om het terrein toegankelijk te maken tijdens de werkzaamheden. Ook zijn zowel bomen als beplanting niet bestand tegen de ophoging van de grond. Ze laten staan zou leiden tot het doodgaan van de bomen en planten. Om het bestaande groen echter zoveel mogelijk te sparen, wordt de beplanting op plekken waar de deklaag nog dik genoeg is ongemoeid gelaten. Verder wordt het park na herstel van de afdeklaag zoveel mogelijk in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht door het opnieuw beplanten van het terrein. Daarnaast komen er ook nieuwe wandelpaden en parkmeubilair, zodat er weer een mooi groen park ontstaat.