Gemeente Baarn

Voortgang werkzaamheden op station Baarn
perron 4

In de zomervakvakantie gaan verschillende werkzaamheden op station Baarn gewoon door. Vorige week is de laatste beschermende antislipverflaag aangebracht in de voetgangerstunnel en op de hellingbaan aan de zijde van de Prinses Marielaan. Daarvoor moest de lift aan de Prinses Marielaan tijdelijk buiten gebruik worden gesteld. Inmiddels is de lift weer normaal toegankelijk.

De lift aan de zijde van het Stationsplein is recent helaas zo serieus defect geraakt dat het volledige herstel enige weken zal vergen. Naar verwachting kan de lift pas eind augustus weer in gebruik komen, na plaatsing en het testen van nieuwe liftdeuren. Tot die tijd zal het middenperron te bereiken zijn via de liften aan de zuidzijde van het station, aan de Prinses Marielaan. ProRail plaatst bij de lift aan de zijde van het Stationsplein bebording over de tijdelijke omleiding en vermeldt hierbij ook datum waarop deze weer in gebruik kan gaan. Ondertussen houdt een storingsmonteur in de gaten of er geen problemen ontstaan in het functioneren van de overige liften en worden eventuele problemen zo snel mogelijk opgelost.

Kortparkeren
De gemeente is momenteel bezig met het voorbereiden van een verkeersbesluit voor kortparkeren vóór het station op het Stationsplein. Daardoor wordt het makkelijker met de auto snel mensen af te zetten of op te pikken. Naar verwachting kan het kortparkeren dan in de loop van augustus ingevoerd worden.

Aan de achterzijde van het station heeft ProRail een parkeerplek gerealiseerd speciaal voor de Ouderenbus. Verder komt er een aantal kortparkeervoorzieningen bij de Prinses Marielaan. Deze worden naar verwachting in het najaar gerealiseerd.