Ministerie van Economische Zaken

Veel aanvragen voor crisisregeling HighTech Topprojecten

31 juli 2009 | nieuwsbericht | Kredietcrisis | Innovatieprogramma's

In totaal 157 bedrijven en kennisinstellingen op het terrein van HighTech systemen en Automotive hebben 15 grote strategische projecten ingediend in de HighTech Topprojecten (HTT)-regeling van het Ministerie van Economische Zaken.

Strategische R&D projecten

De regeling helpt bedrijven om ondanks de crisis te blijven investeren in hun toekomst via strategische R&D projecten. Er is 100 miljoen beschikbaar voor deze regeling. Met deze projecten kunnen bedrijven en instellingen hun innoverend vermogen op peil houden en hun kenniswerkers behouden. Daardoor kunnen ze bij het aantrekken van de economie een sterke marktpositie innemen met nieuwe producten en diensten. Met deze maatregel beoogt het Ministerie van Economische Zaken om de internationaal leidende positie die Nederland heeft in deze gebieden verder te versterken.

Innovatieprogramma's Point-One en HTAS

Bij de 15 ingediende projecten zijn 157 partijen betrokken, waaronder 93 MKB bedrijven. De inhoudelijke grenzen van de HighTech Topprojecten regeling komen overeen met de contouren van de innovatieprogramma's Point-One en HTAS.
Minister Van der Hoeven zal in de 1e helft van september uitsluitsel kunnen geven over welke projecten gehonoreerd zullen worden.