Politie Gelderland-Zuid

Ruim beschonken achter het stuur

Nijmegen, 31-07-2009 o Donderdagnacht rond 02.00 uur heeft de politie op de Streekweg in Dukenburg een 24-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor het rijden onder invloed. Na controle op het politiebureau is zijn rijbewijs ingevorderd.

Twee agenten zagen tijdens hun surveillance dat een bestuurder van een personenauto hen tegemoet kwam rijden. Hij haalde met hoge snelheid een ander voertuig in. Hierop zijn de agenten omgedraaid om de bestuurder staande te houden.

De twee agenten gaven op de Streekweg in Dukenburg een stopteken waaraan de bestuurder voldeed. De bestuurder blies een "F" wat een indicatie is voor een te hoog alcoholgebruik. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau waar de 24-jarige Nijmegenaar een waarde blies van 700 ug/l. Dit is ruim boven de wettelijke toegestane grens van 220 ug/l.

Op donderdagnacht rond 02.45 uur is de man weer heengezonden nadat proces-verbaal was opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van acht uur. De officier van justitie neemt een besluit over de verdere strafmaat en de teruggave van het rijbewijs. (14)

Laatst gewijzigd 31-07-2009 14:37 | © Regio Gelderland-Zuid |