Gemeente Soest

.

Visie Bosstraat vastgesteld

31 juli

Het college van B&W heeft op 21 juli de Visie Bosstraat met een aantal wijzigingen vastgesteld. De belangrijkste wijziging is het laten vervallen van de ontwikkeling van woningbouw op de locatie Felix Orttlaantje.

Na de presentatie van de visie in De Ronde op 5 maart 2009 en de inloopavond op 12 mei 2009 zijn diverse reacties van omwonenden binnengekomen.

Burgemeester en wethouders van Soest hechten veel waarde aan deze reacties en hebben daarom besloten de visie op enkele punten aan te passen zonder de hoofdopzet te wijzigen.

Aanpassingen visie

Veel reacties waren gericht op woningbouw bij het Felix Orttlaantje. De voorgestelde woningbouw op deze locatie komt te vervallen. Daarnaast is de begrenzing van de visie aangepast.

Oorspronkelijk werd de visie begrensd door de sportvelden. Enkele percelen liggen echter buiten de door de provincie vastgestelde rode contour. Buiten de rode contour mag in principe niet worden gebouwd.

De rode contour is nu de begrenzing van de visie. Hierdoor wordt de mogelijke boskamer aan het 1e Heezerlaantje verkleind tot het deel binnen de rode contour.

De bewoners van het gebied waarop de visie betrekking heeft, zijn deze week geïnformeerd. Bij de brief is ook een bijlage gevoegd waarin de gemeente ingaat op de diverse binnengekomen reacties.

Het stedenbouwkundig bureau dat de visie heeft opgesteld zal de visie aanpassen. Op de informatieavond van 12 mei bleek dat veel bewoners vragen hadden over de juistheid van de kaarten.

Alhoewel het een abstracte weergave betrof van de werkelijke situatie zullen de kaarten op een aantal punten worden verbeterd. De definitieve visie is halverwege augustus te raadplegen op deze website.

Afhandeling bouwinitiatieven

Nu de visie is vastgesteld, zullen de diverse lopende initiatieven in het gebied via de normale ruimtelijke procedures verder in behandeling worden genomen. Formele procedurestappen worden onder andere aangekondigd via de officiële bekendmakingen in de Soester Courant en op deze website.

De visie

De visie is ontwikkeld om een samenhangend kader te krijgen voor de diverse initiatieven die in het gebied spelen. Burgemeester en wethouders willen vooral het bosrijke karakter van de Bosstraat behouden en versterken in de vorm van `boskamers'. Binnen het raamwerk van boskamers kunnen de diverse aanwezige functies en ontwikkelingen een plaats krijgen.