LLiNK

Rotterdam, 31 juli 2009


-PERSBERICHT-

LLiNK presenteert nieuwe Raad van Toezicht en beleidsplan

LLiNK heeft een nieuwe
Raad van Toezicht. De raad staat onder
leiding van Bart Jan Krouwel, oud-directeur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij de Rabobank en medeoprichter van de Triodos Bank. Ook presenteert de omroep vandaag haar beleidsplan voor de concessieperiode 2010-2015.

Op 20 juli is de nieuwe Raad van Toezicht
van LLiNK aangetreden. De ledenraad heeft daartoe unaniem besloten in zijn vergadering van 20 juli. Bart Jan Krouwel is de nieuwe voorzitter. Samen met oud-televisie coryfee Aad van den Heuvel, ICCO-directeur Jack van Ham, Urgenda-directeur Marjan Minnesma, Eerste Kamerlid Joyce Sylvester, Hoofd Zakelijke Relaties Tridosbank Hann Verheijen en partner advocatenkantoor De Vos & Partners Margriet Koedooder zal Krouwel zich de komende maanden inzetten om LLiNK binnen het publieke bestel te houden.

Toegevoegde waarde

Met trots diende directeur Karlien de
Ruijter vandaag ook het beleidsplan
van omroep LLiNK in bij het Commissariaat voor de Media. Met dit beleidsplan vraagt LLiNK een uitzendlicentie aan voor de periode 2010-2015. Krouwel ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: 'LLiNK is de verbindende schakel tussen de intentie en de realisatie van een mooiere wereld. LLiNK onderscheidt zich niet alleen door haar aandachtsgebieden, maar ook door oplossingen in beeld te brengen en aan te zetten tot actie. Ik ben dan ook, net als vele maatschappelijke organisaties en ruim 152.000 leden, overtuigd van de toegevoegde waarde van LLiNK.'

Verdiepen en verbreden

In haar beleidsplan
geeft LLiNK aan programma's te willen maken die niet alleen verdiepend zijn, maar ook aantrekkelijk voor een breed publiek. De Ruijter: 'Het realiseren van een duurzame en mooie wereld is niet moeilijk of saai. Steeds meer mensen denken bewust na over de toekomst en willen daar zelf een bijdrage aan leveren. LLiNK laat zien wat je zelf kunt doen en brengt mensen bij elkaar, zowel door evenementen als door online communities.'

Besluit

Voor het einde van dit jaar
beslist minister Plasterk welke omroepen een zendlicentie krijgen. Hij wordt hierbij geadviseerd door de Raad van Cultuur, het Commissariaat voor de Media en de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep.

LLiNK

LLiNK
wil met haar programma's zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


---------------------------------------------


Noot voor de redactie,