Ingezonden persbericht

Uniek sport- en gezondheidsspektakel OP STRAND VAN TEXEL

Van 31 juli tot en met 2 augustus vindt op het strand van Texel het Body & Brein Festival plaats. Een uniek sport- en gezondheidsspektakel met als thema 'Bewegen Voor een Gezond Verstand'.

Tijdens het festival kunnen mensen van 5 tot 88 jaar meedoen aan meer dan 50 activiteiten in de frisse lucht. De activiteiten variëren van hardlopen tot watersport, balsport, krijgskunst, massage en een wereldrecordpoging pootjebaden.
Er wordt onder andere les gegeven door prominenten als German Silva (tweevoudig winnaar New York Marathon), Sem Schilt (drievoudig winnaar K-1), stuntman Joey Ansay (The Bourne Ultimatum) en managementcoach Robert Benninga.

Programma
Vrijdag start het festival op Vakantiepark De Krim. Tijdens de Inspiratieavond zijn er lezingen van o.a. Richard Bottram, de ondernemer die een jaar lang elke dag een marathon liep om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Ook gaat een discussiepanel met German Silva, Sem Schilt, Robert Benninga en Menno Siebinga dieper in op het thema Body & Brein.
Zaterdag en zondag vinden op het strand bij Paal 17 talrijke demonstraties, workshops en lezingen plaats op het gebied van (vecht)sport, yoga, muziek en meditatie. Topmanager Robert Benninga geeft een masterclass. Je kunt ook djembé (Afrikaanse trommel) leren spelen, de Argentijnse tango dansen of snelle sporten beoefenen zoals Freestyle Basketball en Capoeira. Speciale aandacht is er voor de leeftijdsgroep 50-plussers, voor wie het extra belangrijk is om fit en actief te blijven. En natuurlijk is er op deze locatie aan zee volop watersport, zoals workshops kite- en golfsurfen, raften en kayakvaren.
Het volledige programma is te vinden op de website www.bodyenbrein.nl. Hier kunt u ook spectaculaire filmpjes van vorige edities van het festival bekijken. Onder andere van het wereldrecord pootjebaden 2008, waaraan meer dan 700 mensen deelnamen.

Organisator
Stuwende kracht achter het festival is Menno Siebinga (30), de Texelaar die internationaal furore maakte als beoefenaar van diverse krijgskunsten en wereldkampioen werd in de Filippijnse vechtsport eskrima. Zijn levensmotto is 'Live your dream, don't dream your life'.
Siebinga: ,,Iedereen wordt geboren met een Body en een Brein, maar we leren over het algemeen weinig tot niets over hoe we hier goed gebruik van kunnen maken. Je Body & Brein maken je echter tot wie je bent.''
Hij heeft bewust gekozen voor Texel als locatie. ,,Op de veerboot glijden de dagelijkse zorgen vanzelf van je af. Lichaam en geest openen zich voor frisse lucht, verse ideeën en activiteiten. Texel heeft een bijzondere aantrekkingskracht, de juiste omgeving en sfeer, en op het eiland is al veel kennis voorhanden.''

Aanmelden en verblijf
Naast de gratis demonstraties bieden de workshops en lezingen plaats aan 1.500 tot 2.000 deelnemers. De prijs van deze activiteiten varieert van 1 tot 15 euro. Opgeven kan via www.bodyenbrein.nl en tel. 06-363.269.37.
Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen, waaronder 'The Hunger Project'.
Voor meer informatie over het eiland Texel en het boeken van verblijfsaccommodatie: VVV Texel, website: www.texel.net, tel. 0222-314741.

Noot voor redacties:
Meer informatie -