Ingezonden persbericht

Sunsets 2009
Openluchtvoorstellingen in het Vondelpark

Traditiegetrouw presenteren het Filmmuseum en café-restaurant Vertigo in de zomermaanden elke vrijdagavond na zonsondergang openluchtvoorstellingen op het op het lommerrijke bordes van het Filmmuseum in het Vondelpark. Vanaf 31 juli is weer een breed aanbod te zien, variërend van stille-filmklassiekers tot hedendaagse arthouse-hits.
Sunsets Vondelpark, 31 juli t/m 4 september

Op het programma staan Alfred Hitchcocks Rear Window (1954), de succesvolle komedie Juno (2007), Carlos Sauras sfeervolle muziekdocumentaire Fados (2007), de stille Buster Keaton-klassieker The General (1926) en de charmante feelgoodfilm Tricks (2007) van de Poolse filmer Andrzej Jakimowski. Tijdens de Uitmarkt, op 28 en 29 augustus, vertoont het Filmmuseum de Sunsets-voorstellingen Sita Sings the Blues (Nina Paley, 2008) en Heisser Sommer (Joachim Hasler, 1968) in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam. Deze twee Uitmarkt-voorstellingen zijn gratis toegankelijk.

Toegangsprijs ¤3,-
Reserveren vanaf één week voor de voorstelling (020-5891400). Bij slecht weer worden de voorstellingen afgelast en kan men de kaartjes retourneren (geld terug). Gezien de onvoorspelbare weersomstandigheden verdient het aanbeveling de kaartjes pas op de dag van de voorstelling af te halen.