IVN Nederland


IVN Zomerweek - Land van Maas en Waal: Historisch Natuurlijk

Ieder jaar organiseren IVN-vrijwilligers de IVN Zomerweek, een actieve vakantie voor jong en oud in de natuur. Dit jaar gaan we van 31 juli t/m 7 augustus naar Batenburg, in het prachtige Land van Maas en Waal. Het vlakke landschap met uiterwaarden, dijken en vele fruitboomgaarden maakt het Land van Maas en Waal tot een walhalla voor fietsers en wandelaars en is ideaal voor spannende struintochten waarbij je van de verharde paden af mag wijken. Je hoeft geen lid te zijn van IVN om mee te gaan, dus schrijf je snel in!

Het Land van Maas en Waal ligt letterlijk tussen de rivieren Maas en Waal. Dijkdoorbraken en overstromingen hebben dan ook duidelijk hun sporen nagelaten in het landschap. Uitkijkend over het water ervaar je de macht en de kracht van het water en het belang van dijken die het gebied moeten beschermen tegen overstromingen. Tijdens de Zomerweek zijn er excursies onder begeleiding van lokaal bekende mensen. Daarnaast zijn we ook actief bezig in en met de natuur.

Het dagprogramma vindt plaats tussen 9.45 uur en 16.00 uur met enkele ochtend en avond activiteiten. Jeugd (vanaf 14 jaar) volgen een eigen natuur- en cultuurprogramma en kinderen (5 t/m 13 jaar) volgen onder begeleiding hun eigen natuurprogramma tussen 9.30 uur en 16.00 uur. Op vrijdag 31 juli is iedereen vanaf 16.00 uur welkom op ´t Kuyperke (www.kuyperke.nl) bij Batenburg, 's avonds is er een kennismaking. Zaterdag 1 augustus verkennen we de omgeving van het kamp. De volgende dagen is er een gevarieerd programma met diverse excursies in kleine groepen: dinsdag naar eigen keuze, woensdag beheerdag. Op vrijdag 7 augustus vertrek voor 11.00 uur.

Kosten en meer informatie
IVN-ers en gezinleden vanaf 14 jaar ¤235,- jongere kinderen ¤155,-. Niet leden vanaf 14 jaar betalen ¤245,-, jongere kinderen ¤160,-. Meer informatie en aanmelden bij: