Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

OPTREDENS VAN LUNICE, DAMARU, DJ SPINNA EN JAZZANOVA MAKEN HET RAW RHYTHM FESTIVAL COMPLEET

Amsterdam, 8 juli 2009

Het wordt druk op het RAW Rhythm Festival! Opnieuw zijn er artiesten bevestigd die optreden tijdens het RAW Rhythm Festival op 31 juli en 1 augustus in Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Turbo crunck meester Lunice, de 'sensatie van Suriname' Damaru, de legendarische dj Spinna en de wicked jazz formatie Jazzanova voegen zich bij de namen die al eerder bekend zijn gemaakt. Het RAW Rhythm Festival is over drie weken een muzikale broedplaats van nieuwe 'upcoming' artiesten, gevestigde namen en acts die op het punt staan door te breken. En er komen nog meer namen aan!

Zelf noemt Lunice de stijl die hij maakt en draait 'Turbo Crunk', alsof crunk nog niet rauw genoeg is. De Canadees Lunice neemt de Lil John/Lil Wayne 'dirty south gangster sound' mee naar Daft Punk land. Lunice is 'just that dude', een futuristische bboy met een glimmende gouden ranzigheid die om meer vraagt.

Damaru, de Surinaamse Michael Jackson, scoorde in 2007 in Suriname de hit van het jaar met 'Mi Rowsu' (tuintje in mijn hart). Hierna kon hij in Suriname niet meer ongezien over straat en zoekt deze ambitieuze jonge zanger met de zoete stem het hogerop. Net als zijn voorbeelden 2Pac en Michael Jackson wil hij de wereld aan zijn voeten hebben liggen, te beginnen in Nederland. Damaru speelt met band in de Westerliefde en hij doet ook een speciale one-off met Chuckie in de zaterdagnacht.

De legendarische New Yorkse dj Spinna heeft, net als zijn peers Jazzy Jeff en Kenny Dope, een bijzondere relatie met hiphop, house en draaien. Als producer uit Brooklyn is Spinna altijd trouw gebleven aan underground hiphop. Als dj heeft Spinna door zijn intens beleefde soul, boogie, afro en house sets een cultstatus opgebouwd. In de intieme Westerliefde zal Spinna met een 2,5 durende set de vrijdagnacht afsluiten.

Samen met Giles Peterson zorgde Jazzanova er in de jaren negentig voor dat jazz weer wicked werd. Het van oorsprong Berlijnse dj collectief maakte aanvankelijk naam met remixes en heeft zich de laatste jaren ook tot een live band ontwikkeld. Op hun laatste cd 'Of All Things' (eind 2008) klinkt Jazzanova als een meer soul en vocaal georiënteerde sound met gasten als Dwele, Jose James en Leon Ware. Op Raw doet dj Alex Barck van Jazzanova een set.

Op vrijdag 31 juli treden op: Ryan Leslie, Dizzee Rascal, Lady Saw, Jazzanova, Lamb, Fakkelbrigade, Zwart Licht, Jiggy Djé, Cash Money, Ben Westbeech, Alice Russell, Nneka, Lucy Love, Mr. Wix, Gomes, 6Blocc, Herbalize It, Black Element, Kidkanevil, Waxfiend, Black Prophet, Buddha Supreme, Pilooski en Starkey, dj Spinna.

Op zaterdag 1 augustus zijn de bevestigde artiesten: Ziggi & Maikal X, GMB, Black Joe Lewis, Hypnotic Brass Ensemble, Robert Luis ft. Kinny, Speech Debelle, General Levy, dÉbruit, Heatwave, Toddla T, Roni Size & MC Jakes, Hard House Banton en La Rouge.

Op zaterdagnacht zal een speciaal programma plaatsvinden dat gehost wordt door Chuckie. De eerste gasten zijn bekend; Afrojack, Damaru en La Rouge. Dirty House goes Caribbean!

Let op! Er worden nog extra boekingen toegevoegd voor het programma op zaterdag 1 augustus. Kijk voor informatie en kaartverkoop op www.rawrhythmfestival.com

RAW Rhythm Festival

Vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus 2009
Cultuurpark Westergasfabriek - Amsterdam
Tickets: EUR 39,50 (dagkaart) en EUR 70,00 (passepartout) (excl.servicekosten) Aanvang vrijdag: 17.00 - 04.00 uur
Aanvang zaterdag: 16.00 - 04.00 uur
Kaartverkoop via www.rawrhythmfestival.com, Concerto, Plato, Free Record Shop & 0900-1505.

Het RAW Rhythm Festival is mede een initiatief van MTV en wordt mede mogelijk gemaakt door kledingmerk G-Star RAW.



Ingezonden persbericht