TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 29-07-2009

Televisie
STERREN.NL FELICITEERT
Vanaf vrijdag 31 juli
Nederland 1 - 16.10 uur

TROS VIERT JUBILEA VADERLANDSE VEDETTEN

Dit jaar vieren drie grote namen uit de Nederlandse showbizz hun jubileum: Corry Konings, George Baker en Albert West. Corry en George beleven hun 40-jarig artiestenjubileum, Albert staat inmiddels al 45 jaar op de planken. De TROS laat dit niet ongemerkt voorbij gaan en geeft de drie jubilarissen elk een mooi tv-portret onder de titel STERREN.NL FELICITEERT.

In de eerste aflevering op vrijdag 31 juli staat de carrière van de Brabantse zangeres Corry Konings centraal. We ontmoeten Corry in het Bredase café waar het allemaal begon met de Rekels. Ze praat openhartig over haar loopbaan, eerst met band en later als soloartieste. Corry is geen onbekende in de Nederlandse hitlijsten. Ze scoorde in de jaren '70, '80' en '90 met grote regelmaat top 10-noteringen en het nummer 'Huilen is voor jou te laat' stond maar liefst 41 weken in de Top 40. Het was daarmee 'de hit van het jaar' in 1970. Tussen 2000 en 2002 staat ze met zanger Johan Heuser op de podia. Ze hebben een vakantiehit te pakken met de 'Hup Hop Song', hun versie van 'The Ketchup Song'. Corry nam verder succesvolle duetten op met onder meer Koos Alberts, Frans Bauer en haar ontdekker Vader Abraham.

In het programma STERREN.NL FELICITEERT komen natuurlijk ook de grootste hits van de artiest voorbij. Bezoekers van de site www.sterren.nl kunnen zelf hun drie favoriete nummers kiezen uit 25 hits. De uiteindelijke Top 10 komt terug in de uitzending. Voor Corry Konings is de stembus gesloten, momenteel kan op de site gestemd worden voor George Baker.

STERREN.NL FELICITEERT: CORRY KONINGS wordt vrijdag 31 juli om 16.10 uur uitgezonden bij de TROS op Nederland 1. De uitzending rond George Baker volgt op vrijdag 7 augustus en Albert West staat op 14 augustus geprogrammeerd.

Voor meer informatie: www.sterren.nl