Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Vorsten Royale houdt nu ook Prinsenverkiezing
Maurits verreweg populairste prins

Hoofddorp, 30 juli 2009 - Prinses Máxima is de populairste prinses. Maar wie is de leukste prins? Na de Grote Prinsessenverkiezing hield royaltyblad Vorsten Royale nu ook een Prinsenverkiezing. Overtuigend winnaar: prins Maurits.

De Grote Vorsten Royale Prinsessenverkiezing is inmiddels een mooie jaarlijkse traditie, met tot nu toe steeds prinses Máxima als grote winnares. Dit jaar organiseerde Vorsten Royale voor het eerst ook een PRINSENVERKIEZING. Lezers van hét royaltyblad van Nederland konden uit 22 prinsen hun persoonlijke Top-3 samenstellen en die doorgeven via internet of een briefkaart. En ze stemden massaal!

Willem-Alexander
Niet geheel onverwacht kwam de charmante prins Maurits als populairste uit de bus. Hij kreeg maar liefst 29,37% van het totaal aantal punten. Goede tweede werd onze troonopvolger, prins Willem-Alexander, met 18,23% van de punten. De derde plaats is voor de sportieve en bescheiden Zweedse prins Carl Philip, met 9,98%.

William en Harry
De Scandinavische kroonprinsen scoren goed én vergelijkbaar, met de Noorse Haakon op de zevende en de Deense Frederik op de achtste plaats. Ook de Britse broers William en Harry blijven bij elkaar in de buurt, met respectievelijk een vierde en zesde plaats.

Floris, Pieter-Christiaan en Bernhard
Opvallend is de spreiding van de Apeldoornse prinsen in het klassement: Maurits zoals gezegd op 1, Floris op 10, Pieter-Christiaan op 19 en Bernhard op plaats 22. Verder valt het op dat sommige prinsen die niet zo heel vaak in het nieuws zijn, relatief hoog scoren, zoals prins Félix van Luxemburg (plaats 11) en prins Amedeo van België (plaats 13).

De complete uitslag van de Vorsten Royale Prinsenverkiezing is te lezen in Vorsten Royale editie 9, die op 31 juli in de winkels ligt.

Over Vorsten Royale
Vorsten Royale is een eigentijds royalty tijdschrift over alle aspecten van het koningshuis. Het magazine speelt in op de behoefte aan betrouwbare informatie over de Oranjes en andere vorstenhuizen. Vorsten Royale is uitgegroeid tot een autoriteit op haar terrein. Door uitgebreide kennis en expertise kan het blad een goed oordeel vellen over koninklijke gebeurtenissen en personen. En dat doet ze met gevoel. Vorsten Royale speelt in op de enorme populariteit van het Nederlandse koningshuis waarbij de verschillende prinsessen, en Máxima in het bijzonder, de hoofdrol spelen.

Over Sanoma Uitgevers
Sanoma Uitgevers B.V. is met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en circa 180 websites de grootste multimediale uitgever in Nederland. In 2008 haalden Sanoma Uitgevers en haar dochters en deelnemingen - Sanoma Magazines Netherlands - een omzet van 515,7 miljoen euro. In Hoofddorp werken circa 1000 medewerkers op redacties en ondersteunende afdelingen. Bij de dochterondernemingen Sanoma Men's Magazines, Jonge Gezinnen, Mood for Magazines en ilse media werken nog eens ruim 750 medewerkers. Sanoma Uitgevers mag zich sinds juni 2009 één van de vijf beste werkgevers van Nederland noemen volgens het jaarlijkse onderzoek van Effectory en VKbanen. Meer informatie over Sanoma Uitgevers: www.sanoma-uitgevers.nl.

Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern Sanoma. Sanoma Magazines is met meer dan 300 tijdschriften in 13 landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.

Sanoma Uitgevers is ook te volgen op Twitter: twitter.com/SanomaNL.

Noot voor redacties

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (