Ingezonden persbericht


In het persbericht Sterren op het doek in Zuiderzeemuseum staat per abuis dat het tv-programma Sterren op het doek van de AVRO is. Dit dient echter Omroep MAX te zijn.

Sterren op het doek in Zuiderzeemuseum

Deze zomer staan bezoekers van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen oog in oog met bekende Nederlanders, zoals Gerard Joling, Carry Tefsen en Ron Brandsteder. Van 31 juli tot en met 23 augustus hangen in het museumpark achttien portretten van nationale beroemdheden.

De schilderijen zijn onderdeel van de reizende tentoonstelling Sterren op het doek. Ze zijn ontstaan tijdens de gelijknamige televisieserie van de AVRO. Het mobiele 'spiegelpaleis' waarin ze zijn tentoongesteld, weerspiegelt het glamoureuze karakter van het onderwerp: bekende Nederlander zijn. Bij de tentoonstelling verschijnen ansichtkaarten, postzegels, posters en schetsboeken.

Deelnemende kunstenaars
Willemien Brand, Erik Sok, Slavica Sekuloski, Eric Kusters, Debora Makkus, Remigius Hazenbroek, Arent Jack, Ed van der Kooy, Shunyam, Anneke Boot, Corinne Duyvis, Hendrik Elings, Rem de Boer, Janneke Laheij, Jeannette Laros, Joyce Eijkhout, Clare van Stolk, Paul Boswijk. De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, hoofdsponsor van het Zuiderzeemuseum.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum presenteert Nederlandse kunst, mode, design en erfgoed op de grens van land en water. Het hele jaar door worden binnen en buiten exposities en evenementen georganiseerd die verbanden leggen tussen de collectie en moderne ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur. Hedendaagse en klassieke onderwerpen krijgen een verrassende benadering en worden van diverse kanten belicht. www.zuiderzeemuseum.nl

......................................................ŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅ Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht