Politie Zeeland


---


O-2593-2009 Vrouw weigert blaastest
Donderdagavond omstreeks 23.10 uur hebben agenten van de Zeeuwse politie in Tholen een vrouw aangehouden.
De vrouw was tegen een geparkeerde auto aangereden in de Burgemeester Baasstraat. Omdat de agenten aan de vrouw merkten dat zij flink gedronken had, wilden ze een blaastest bij haar afnemen. De vrouw weigerde echter alle medewerking. Ze wilde weer in haar auto stappen en wegrijden. Dit konden de agenten echter beletten. Ook op het politiebureau werkte zij niet mee aan de gevorderde ademanalysetest, ook een bloedtest weigerde ze te laten uitvoeren. Hierop is het rijbewijs van de vrouw ingenomen en is de 45-jarige inwoonster van de gemeente Tholen ingesloten ter ontnuchtering. De vrouw zit nu nog vast en wordt vandaag gehoord.

W-2594-2009 Rijbewijs ingenomen
Van een 50-jarige man uit de gemeente Veere is gisteravond omstreeks 23.50 uur het rijbewijs door agenten ingevorderd.
De man reed over het Molenwater in Middelburg toen hij werd gecontroleerd door agenten. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna drie keer teveel had gedronken. Bij een ademanalysetest op het politiebureau wordt altijd het aanbod gedaan om een tegenonderzoek uit te voeren. De kosten van dit tegenonderzoek moeten door de verdachte zelf worden voldaan. De Veerenaar heeft een tegenonderzoek aangevraagd en door een arts is hiertoe bij hem bloed afgenomen. Dat is verstuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk die het bloed gaan onderzoeken op de hoeveelheid alcohol die de man gedronken had. De man had het tegenonderzoek aangevraagd, omdat het ademanalyseapparaat op het politiebureau twee maal een andere uitslag aangaf. (Het verschil tussen beide keren bedroeg 10%, dit kan het verschil maken of de man zijn rijbewijs wel of niet kwijtraakt.)

Z-2595-2009 Trimmer hinderlijk gevolgd door drie jongens
Een trimmer uit Sliedrecht was gisteravond rond 18.15 uur aan het hardlopen in Terneuzen.
Ter hoogte van de Peter van Anrooylaan werd de man letterlijk op de hielen gezeten door een drietal fietsende jongens. Twee dagen eerder had hij dit ook al meegemaakt en het begon hem danig de keel uit te hangen. Op een gegeven moment draaide hij zich in een flits om. Eén van de jongens schrok hier zo van dat hij in de bosjes terechtkwam met zijn fiets. Hierop werd hij kwaad en gooide zijn rugzak af. Hij pakte een ketting en liep daarmee op de jogger af. De jongen haalde uit met de ketting en de jogger weerde de slag af. Hierdoor liep hij verwondingen op aan zijn arm. De man kon de ketting te pakken krijgen en trok hem uit de handen van de jongen. Die maakte zich hierop uit de voeten, hij vergat echter zijn rugzak mee te nemen. De jogger had wel een idee wat hij daarmee kon doen. Hij heeft de politie gebeld en gemeld wat er aan de hand was geweest. Agenten hadden juist op het bureau in Terneuzen de 14-jarige Terneuzense jongen en zijn moeder opgevangen. Zij waren hevig verontwaardigd, omdat de rugzak van de jongen zojuist zomaar was afgepakt door een jogger. Ook zou de jongen zonder reden een klap hebben gekregen van de onbekende jogger. De jongen is, in plaats dat hij een aangifte kwam doen, nu dus als verdachte gehoord op het politiebureau. De zaak wordt verder onderzocht.