Ingezonden persbericht


Persbericht

Weblog moet kopers binden aan nieuwbouwproject

Tilburg, 30 juli 2009 - Bouwers bedenken steeds weer nieuwe dingen om in mindere tijden toch hun nieuwbouwwoningen te verkopen. De projectontwikkelaar van een project in Tilburg is een weblog begonnen waarmee zij geĂŻnteresseerden via internet voortdurend op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen. Ook heeft ze een Twitter-pagina. De benadering van klanten via internet is bedoeld om huizenkopers te interesseren en te binden aan het project.

Janneke van Aaken werkt bij Van der Weegen, het bedrijf dat samen met Panagro het project 'De havenmeester' ontwikkelt. "Direct na de zomervakantie willen we in verkoop, mensen kunnen zich al aanmelden. We merkten dat behoorlijk wat mensen erg nieuwsgierig zijn naar wat er gaat gebeuren en willen weten welke woningen er komen. Om die mensen te informeren en betrokken te houden ben ik de weblog begonnen. Daar blijkt veel belangstelling voor. De eerste week al meer dan 2.000 bezoeken". Volgens Van Aaken is een weblog, een soort dagboek op internet, een goede manier om nieuwtjes te verspreiden: "Het nieuws uit eerste hand krijgen is altijd beter dan van horen zeggen".

De projectontwikkelaar beantwoordt op de weblog vragen van lezers en vertelt over beslissingen die genomen worden. "Volgende week stellen we de afwerking van de woningen vast. Houten kozijnen of aluminium, vloerverwarming of radiatoren. Belangrijke keuzes voor de uiteindelijke koper. Zodra we er uit zijn schrijf ik erover".

De Havenmeester is het eerste grote nieuwbouwproject in de Piushaven. Deze Tilburgse binnenhaven is ooit aangelegd als bedrijventerrein maar heeft die functie grotendeels verloren. Onder supervisie van stedenbouwkundige Riek Bakker wordt het gebied de komende jaren omgevormd tot een centrumstedelijke woonlocatie. Bakker was eerder de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de Rotterdamse Kop van Zuid. De kades worden ingericht als een groen havenpark en er komen tweeduizend woningen op diverse locaties aan het water. Daarvan worden er ruim tweehonderd in het plan De Havenmeester gebouwd. Het plan ligt tussen de Havendijk en de Galjoenstraat, op de voormalige locatie van hijskraanverhuurder Saan. Tegenover het project bouwt de gemeente een nieuwe brug over de Piushaven.

De weblog, te vinden op www.dehavenmeester.info, en de Twitter-pagina zijn volgens Van Aaken geen wondermiddel. "Maar het helpt wel om met een deel van onze klanten binding op te bouwen. Dat is echt nodig in deze tijd, want woningen verkopen gaat niet meer vanzelf." Het belangrijkste is volgens haar om in de huidige omstandigheden hoge kwaliteit aan te bieden. "Dus we boffen met de locatie. Mensen vallen natuurlijk voor de charme van de haven. Bovendien ligt de plek op nog geen tien minuten wandelen naar de schouwburg, het Piusplein of het Leypark. Of een kwartiertje lopen, door het Havenpark, naar landschapspark Moerenburg. De architectuur is prachtig en de afwerking van de woningen uitstekend. We merken in andere projecten dat er juist dan nog best kopers te vinden zijn."

----------
Noot voor de redactie,