Ingezonden persbericht


Zes nieuwe digitale zenders in Zeeland bij DELTA

Amsterdam, 29 juli 2009 - Per 1 juli kan de Zeeuwse digitale televisiekijker genieten van een nieuw en uitgebreid thematisch zenderaanbod. Vanaf die datum is DELTA in samenwerking met Chellomedia begonnen met de distributie van een zestal zenders: MGM, SCIFI, 13TH STREET en HISTORY in het Pluspakket en Weer en Verkeer. Deze zender is voor alle abonnees van het Standaardpakket van DELTA te zien. Ook is History HD beschikbaar in het HD pakket van E9,95 per maand. Het pluspakket is voor E9,95 per maand te ontvangen.

Jesse Bergsma, director affiliate sales van Chello Benelux: "Ook in Zeeland is er een toenemende vraag naar digitale televisie en wij zijn verheugd dat wij samen met DELTA ons uitgebreide aanbod van thematische kanalen voor de digitale kijker ter beschikking kunnen stellen. "

De nieuwe zenders van Chellomedia bij DELTA zijn:

MGM vertoont zorgvuldig geselecteerde films uit de beroemde Metro-Goldwyn-Mayer filmcollectie, de grootste moderne filmcollectie ter wereld.

13TH STREET is het gevaarlijkste adres op televisie. Op 13TH STREET zijn verschillende topseries te zien zoals Dexter, Sleeper Cell, Brotherhood, State Within, The Wire, Flashpoint, Vincent, Cracker, Law and Order CI & SVU, Monk en House MD.

SCI FI zendt de beste series uit het meest populaire televisie genre uit: Science Fiction. SCI Fi kijkt nostalgisch terug naar Star Trek en X-Files maar brengt ook de nieuwste series zoals Torchwood, Battlestar Galactica en Tin Man.

HISTORY biedt 24 uur per dag programmering over geschiedenis: politiek historische figuren, misdaad, conflicten en bepalende gebeurtenissen uit de geschiedenis. HISTORY HD doet het verleden nog realistischer herleven met gedetailleerder beeld, intensere kleuren en sublieme geluidskwaliteit.

Weer en Verkeer is een digitale televisiezender die 24 uur per dag, zeven dagen per week uitzendt. De programmering bestaat uit blokken met grafische weerbeelden en actuele en verwachte weer- en verkeersinformatie. Elke 15 minuten worden de gegevens ververst met up-to-date informatie.

Over Delta
DELTA is de full service dienstverlener op het gebied van energie, water, infrastructuur en milieudiensten, internet en telecom. Deze gecombineerde services resulteren in een uniek dienstverleningsconcept dat inspeelt op de behoefte aan comfort en gemak. Voor de particuliere consument betekent DELTA: een leverancier voor alles wat via een kabel of leiding het huis binnenkomt. De zakelijke afnemer kan rekenen op maatwerk: diensten in elke gewenste combinatie vormen een servicepakket op maat tegen scherpe voorwaarden. Als kabelexploitant is DELTA actief binnen de provincie Zeeland, als aanbieder van de analoge en digitale radio- en televisiesignalen. Bij DELTA zijn MGM (kanaal 311), Scifi (kanaal 312), 13th Street (kanaal 313) en History (kanaal 364) te ontvangen in het Pluspakket. History HD (kanaal 82) maakt onderdeel uit van het HD-pakket, terwijl de zender Weer en Verkeer (kanaal 30) te bekijken is in het Standaardpakket.

Over Chello Benelux
Chello Benelux is een toonaangevende aanbieder van premium en thematische kanalen voor de Nederlandse tv-markt, zoals de premium film en sportzenders Film1 en Sport1 en andere tv-zenders voor kabel- en satellietmaatschappijen. Het Digital Media Center (DMC) levert voor Chello Benelux hoogstaande uitzendfaciliteiten, streaming en productiemogelijkheden, waaronder High Definition tv en programma's in meerdere talen voor Europese distributie. Chellomedia is een dochterneming van kabel- en mediabedrijf Liberty Global, Inc.