PvdA Rotterdam


Uitkomst onderzoek belevingswaarden Buytenland ondersteunt visie PvdA

Ruim twee derde van de Rotterdammers geeft de voorkeur aan ruige natuur en water voor de inrichting van het 600 ha grote nieuwe natuur- en recreatiegebied, Buytenland, in de gemeente Albrandswaard. Dat is één van de voornaamste conclusies uit het Belevingswaardenonderzoek, uitgevoerd in opdracht van de Provincie Zuid Holland (juli 2009). De PvdA Rotterdam, al jaren groot voorstander van meer bos in de omgeving van Rotterdam, is blij met deze uitkomst en vraagt het Stadsbestuur de uitkomst van het onderzoek mee te nemen in de
bestemmingsplanprocedure.
De Provincie Zuid-Holland gaat een nieuw natuur- en recreatiegebied creëren ten zuiden van Rotterdam, in de gemeente Albrandswaard. Dit 600 hectare grote Landschapspark Buytenland is vooral bedoeld voor inwoners van de regio Rotterdam en moet rond 2021 klaar zijn. Omdat er discussie bestond over de inrichting van het gebied heeft de Provincie Zuid Holland opdracht gegeven te onderzoeken hoe de inwoners van de regio Rotterdam willen recreëren en genieten van de natuur. De uitslag van het onderzoek is duidelijk: twee derde van de respondenten kiest voor water en wilde natuur. Een beeld dat overeenkomt met het beeld dat de PvdA Rotterdam heeft bij een bos in het Zuid-Hollandse landschap nabij de Oude Maas.
Claus Verbrugge Raadslid PvdA:Het is geen geheim dat de PvdA graag meer bos wil in de omgeving van Rotterdam. Buytenland is daar een zeer geschikte locatie voor. Nu ook uit het onderzoek blijkt dat de Rotterdammers de voorkeur geven aan een wild en ruig natuurgebied wil ik het Rotterdamse stadsbestuur vragen deze uitkomst serieus mee te laten wegen in de procedure rondom het bestemmingsplan. Als het aan de PvdA en de Rotterdammers ligt, hebben we er in 2021 een prachtig recreatiegebied erbij.