Buma/Stemra

Buma/Stemra maakt tarieven webcasts op doelsites bekend

30-7-2009

Hoofddorp, 30 juli 2009 - Buma/Stemra heeft de tarieven van licenties voor webcasts op doelsites bekend gemaakt. Buma/Stemra maakt onderscheid tussen bronsites en doelsites. De website van de eerste aanbieder, de originele maker van de webcast, wordt de bronsite genoemd. De website van een externe persoon of partij die de webcast opnieuw beschikbaar stelt, wordt een doelsite genoemd, zoals bijvoorbeeld radioportals. Het basistarief voor het embedden en plaatsen van webcasts op doelsites bedraagt 10% van de netto gegenereerde inkomsten van deze website. Het minimum tarief is in het schema hieronder weergegeven.

Zie het origineel

Bij meer dan 550 webcasts op een doelsite is het tarief op aanvraag. Heeft een particuliere website 1 webcaststation in de website ge-embed of geplaatst dan geldt een tarief van 312 euro per jaar, ongeacht of dit een eigen gemaakt webcaststation of een geplaatst radiostation van een externe persoon/partij is.

Indien een website 2 of meer webcasts bevat, beschouwen wij dit als een bedrijfsmatige website en geldt het tarief van minimaal 585 euro zoals hierboven in het schema is weergegeven.
De regeling gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2009.