KNWV

Sterk deelnemersveld voor WK FD in Medemblik

dinsdag 28 juli 2009

Aanstaande vrijdag begint op het IJsselmeer het Wereldkampioenschap in de Flying Dutchman-klasse. Aan de start verschijnt een sterk
deelnemersveld: er zijn 100 inschrijvingen uit 25 verschillende landen binnen gekomen.

De prestigieuze titelstrijd in deze oud Olympische klasse, officieel genaamd âBRITA Water filter International Flying Dutchman World Championships 2009â, wordt van 31 juli t/m 7 augustus gevaren vanuit het Regatta Center Medemblik.

Grote namen
In negen races, verdeeld over vijf dagen, zal worden bepaald welk team zich wereldkampioen 2009 mag noemen. Onder de inschrijvingen zijn alle grote FD namen aanwezig.
De grootste favorieten voor de titel zijn twee totaal verschillende teams. Zo zijn er de Deense broers Jörgen en Jacob Bojsen-Möller die samen al zes wereldtitels hebben gewonnen. Zij hebben de grootste ervaring in de klasse, omdat zij al meer dan 25 jaar meevaren op het hoogste niveau.
Zij worden uitgedaagd door vijfvoudig wereldkampioenen Szabolcs Majthényi and Andras Domokos uit Hongarije. Deze twee zeilers zijn nog relatief jong en in de vorm van hun leven. Zij zeilen ook al weer ruim tien jaar in de FD klasse.

Sportieve boot
De FD is een sportieve boot, die door een groot aantal topzeilers gevaren wordt. Of gevaren werd, want menig Volvo Ocean Race-zeiler heeft een rijk FD-verleden. De enorme snelheid van de boot én de sterke internationale wedstrijdkalender spreken vele
watersportliefhebbers aan.

Activiteiten
Met de locatie van het internationale Regatta Center Medemblik, de samenwerking met de Gemeente Medemblik, Sportservice West-Friesland en de onmisbare bijdragen van sponsoren, is een goede basis gelegd voor dit topevenement. Een speciale vermelding verdient volgens de
organisatie hoofdsponsor BRITA Waterfilters en alle vrijwilligers. Naast de wedstrijden zijn tal van sociale en sportieve activiteiten in Medemblik georganiseerd. Deze zijn niet alleen voor de deelnemers en hun meegereisde aanhang, maar ook voor de zeil- of sportfan die het wel eens van dichtbij wil zien.
Meer informatie over dit evenement en de Flying Dutchman kunt u zien op www.sailfd.com