Gemeente Geertruidenberg


Inzameling oud papier

Raamsdonksveer: 31 juli

Er wordt begonnen met de inzameling van oud papier om 7.30 uur. Zorg er dus voor dat het papier op tijd gebundeld of in dozen aan straat staat.

Recycling

Papier wordt maandelijks huis-aan-huis ingezameld, maar u kunt dit ook naar de milieustraat aan de Forellenweg 24 in Raamsdonksveer brengen. Het verzamelde oud papier wordt na inzameling naar de papierhandelaar gebracht, die het in balen perst. Vervolgens wordt er in de papierfabriek papier en karton voor lees-, schrijf-, gebruiks- en verpakkingsmateriaal van gemaakt.

Let op uw buren!

Wekelijks komt Sita door uw straat om de aangeboden afvalcontainers leeg te maken. De afvalcontainer wordt alleen opgehaald als deze op tijd aan straat staat.

Zou u erop willen letten dat u géén afvalcontainer voor de poort of garage van uw buren plaatst? Hierdoor kan hij of zij mogelijk niet naar buiten zonder uw afvalcontainer opzij te moeten zetten. Spreek uw buren zelf aan als u hinder ondervindt van hun minicontainer en probeer er onderling uit te komen. Mocht dit niet lukken, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Geertruidenberg, via 579 579.

Te veel afval

Om verschillende redenen kan het voorkomen dat u teveel afval heeft. De grijze afvalcontainer zit vol, maar u heeft nog afval. Het afval kunt u dan naar de milieustraat aan de Forellenweg 24 in Raamsdonksveer brengen. Er wordt een vergoeding gerekend voor huisvuilzakken (EUR 0.08 per kg). Ook kan het voorkomen dat er wél ruimte is in een afvalcontainer van een buurtbewoner. Uiteraard in overleg met de eigenaar zou u het overgebleven afval daarin kunnen deponeren. De gemeente Geertruidenberg stimuleert het gescheiden aanbieden van afval. De Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar (BOA) ziet erop toe dat afval op de juiste wijze wordt aangeboden.