Ingezonden persbericht

- PERSBERICHT -

LEELA JAMES IS SURPRISE SOUL ARTIST OP RAW RHYTHM FESTIVAL

-LAATSTE KAARTEN BESCHIKBAAR-

Amsterdam, donderdag 30 juli 2009
Met trots kondigen we de naam aan van de surprise soul artiest van aanstaande zaterdagavond: Leela James. Deze souldiva maakt de line up compleet van het RAW Rhythm Festival dat morgen na zeven jaar opnieuw de deuren opent. Meer dan veertig soul, hiphop, funk en reggae artiesten staan te popelen op te treden op de zes podia die het festival rijk is. De opbouw van het Amsterdamse stadsfestival in en rondom het WestergasTerras (WesterUnie, WesterLiefde, Transformatorhuis) en de Gashouder is in volle gang.

De artiesten zijn onderweg en het weer belooft veel goeds. De nieuwe editie van het RAW Rhythm Festival, opvolger van het Drum Rhythm Festival, opent morgen om 17.00 uur de deuren. Met op vrijdag onder andere Dizzee Rascal, Ryan Leslie, Lamb en Leela James, Jeugd van Tegenwoordig, Roni Size en Chuckie vs. Lil Jon met speciale gasten als Damaru en La Rouge op zaterdag.
En natuurlijk een groot aantal veelbelovende acts die op het punt staan door te breken, zoals dat tijdens Drum Rhythm gold voor ondermeer Lauren Hill, de Chemical Brothers en The Black Eyed Peas.

Het programma van zaterdagavond wordt versterkt door de komst van een van de beste soulstemmen van nu. Leela James brengt een mengelmoes van R&B, funk en soul en zorgt zaterdagavond voor een funky en zwoele soul sfeer in de Gashouder.

Ryan Leslie, het grote soul en r&b multitalent, treedt exclusief op tijdens RAW Rhythm. "Dit is de enige show die ik geef in Europa deze zomer," zegt de Harvard graduate die door onder meer Puff Daddy is bestempeld als de nieuwe sensatie van dit moment. Ryan Leslie zal nergens anders in Nederland optreden of verschijnen. Een absolute must-see, exclusief te horen en te zien op de vrijdagavond van RAW Rhythm.

Er zijn een paar wijzigingen in de line up. Robert Luis wordt vervangen door DJ Hint van het Thru Thoughts label. Black Joe Lewis heeft moeten afzeggen maar wordt vervangen door Urita, het nieuwe Nederlandse soultalent. Black Element is ook gecancelled maar heeft volwaardige vervanging gekregen met de komst van Mo &Brakko en Hef, de hiphopnamen die onder andere de Grote Prijs wonnen. Dat maakt de definitieve line up alsvolgt:

Vrijdag 31 juli: Ryan Leslie, Dizzee Rascal, Lady Saw, Mr. Wix, Waxfiend, Black Prophet, Lamb, DJ Cash Money, Stephanie McKay, Herbalize It, Jiggy Djé, Lucy Love, Jazzanova dj set by Alex Barck, DJ Spinna, Nneka, Alice Russell, Zwart Licht, 6Blocc, Gomes, Ben Westbeech, Mo&Brakko, Kindred Spirits, Fakkelbrigade, Vage Gasten, Kidkanevil, Hef, DJ Cash Money, Buddha Supreme, Pilooski vs. Tom Trago, Appletec, Antal en LD.

Zaterdag 1 augustus: Leela James, Chuckie vs. Lil Jon met special guests Damaru, La Rouge en Afrojack, Jeugd van Tegenwoordig, Lunice, Ziggi & The Renaissance Band & Maikal X, Roni Size & MC Jakes, General Levy, Toddla T, Hard House Banton, The Heatwave, Hypnotic Brass Ensemble, GMB, Lowriders, Dj Chaos, Freshest Kidz, Speech Debelle, Urita, DJ Hint ft. Kinny, dÉbruit, LDopa, Club zonder Filter, Hovatron, LX Pacific, Afficoman en Fulgeance.

De speciale nachttickets voor de zaterdagavond met onder andere Chuckie vs. Lil Jon met special guests Damaru, La Rouge en Afrojack zijn geldig van 23.30 tot 04.00 uur 's nachts.

Voor een uitgebreid blokkenschema, informatie en kaartverkoop kijk op www.rawrhythmfestival.com.

RAW Rhythm Festival

Vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus 2009
Cultuurpark Westergasfabriek - Amsterdam
BEPERKT AANTAL KAARTEN BESCHIKBAAR VIA DE KASSA
Dagkaart: EUR 39,50
Nachtticket zaterdag van 23.30 - 04.00 uur : EUR 25,00
Prijzen excl.servicekosten
Passepartouts: EUR 70,00 UITVERKOCHT Speciale MTV-tickets: UITVERKOCHT
Aanvang vrijdag: 17.00 - 04.00 uur
Aanvang zaterdag: 16.00 - 04.00 uur
Kaartverkoop via www.rawrhythmfestival.com, Concerto, Plato, Free Record Shop, Pico en AUB Leidse Plein & 0900-1505.

Het RAW Rhythm Festival is mede een initiatief van MTV en wordt mede mogelijk gemaakt door kledingmerk G-Star RAW.

- EINDE BERICHT -