Innovator voor medische beeldvorming stelt financiering zeker voor wereldwijde commercialiseringsinitiatieven

Innovator voor medische beeldvorming stelt financiering zeker voor wereldwijde commercialiseringsinitiatieven

WATERLOO, België--(BUSINESS WIRE)-- 20090731 --

Advanced Medical Diagnostics Holding SA, een niet-beursgenoteerde onderneming gericht op de ontwikkeling en commercialisering van computer ondersteunde diagnostische interpretatie technologiëen voor ultrasound scans (HistoScanning™), kondigde vandaag aan dat zij een C-investeringsronde heeft afgerond waarmee een financieringspakket van € 7,5 miljoen is zekergesteld.

HistoScanning™ is een innovatieve, gepatenteerde technologie voor de differentiëring, karakterisering en visualisering van weefseltypes in vaste organen. De technologie is gebaseerd op de analyse van teruggekaatste ultrasound golven en heeft tot doel artsen te ondersteunen bij de diagnose en behandlingsbeslissingen.

Prostate HistoScanning™ is een product ter ondersteuning van de diagnose en de behandeling van mannen met prostaatkanker of een vermoeden van deze aandoening. Het product is toegelaten in Europa. HistoScanning™ voor borst-, schildklier- en eierstokkanker is in ontwikkeling.

Uit de ervaring van gebruikers blijkt dat HistoScanning™ voor de prostaat klinisch relevante informatie verschaft, die niet beschikbaar is met behulp van de huidige standaardtechnieken.

Johan Braeckman, uroloog verbonden aan het universitair ziekenhuis van de Vrije Universiteit Brussel en klinisch onderzoeker van Prostate HistoScanning™, vatte zijn ervaring als volgt samen: "Sinds ik HistoScanning™ routinematig ben gaan gebruiken bij het medisch onderzoek van mijn prostaatpatiënten, heb ik een betere kijk op prostaat kanker ontwikkeld en de context van de biopsies die ik uitvoer. HistoScanning™ heeft in een groot deel van mijn patiënten informatie onthuld, die leidde tot de ontdekking van klinisch relevante prostaatkanker. De voordelen gesuggereerd door de resultaten van de beschikbare klinische studies, blijken inderdaad omzetbaar in de dagelijkse praktijk."

Op dit ogenblik wordt Prostate HistoScanning™ actief gebruikt in België, Nederland, Duitsland, Finland, het Verenigd Koninkrijk en de Tsjechische Republiek en het bedrijf blijft haar distributienetwerk verder uitbreiden. Advanced Medical Diagnostics heeft een commerciële band met BK Medical, de marktleider op het gebied van urologie-ultrasound, voor de commercialisatie van Prostate HistoScanning™.

Dror Nir, uitvinder van de technologie en CEO van het bedrijf zegt: "Ik ben zeer tevreden met de vooruitgang die we op alle fronten maken en ben trots dat HistoScanning™ zijn juiste plaats vindt in de klinische praktijk.” Hij voegt eraan toe: "Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen, de steun en loyaliteit van onze investeerders en we zijn zeer verheugd hen aan onze zijde te hebben."

Gegevens over AMD

Advanced Medical Diagnostics Holding is een onderneming, gevestigd in Waterloo, België die zich richt op de verbetering van diagnose en behandeling van kankerpatiënten op een betekenisvolle en kosteffektieve wijze. Een dynamisch en multi-cultureel team van 30 ervaren wetenschappers, ingenieurs en business professionals zet zich in om HistoScanning bij medische specialisten en hun patiënten over de hele wereld te brengen. De onderneming rekent voor haar investeringen voornamelijk op privé-investeerders en de steun van het Waals Gewest.

Meer informatie vindt u op www.histoscanning.com

HistoScanning™ is een handelsmerk van Advanced Medical Diagnostics Holding SA, Waterloo, België.

CONTACT:
Alexander Verhees
Chief Financial Officer
Tel.: +32 2 352 80 30
GSM:+32 478 34 02 14

alexanderverhees@histoscanning.com