Mike Miles wordt verantwoordelijk voor Staples International; Peter Ventress accepteert een functie in een ander bedrijf

Mike Miles wordt verantwoordelijk voor Staples International;
Peter Ventress accepteert een functie in een ander bedrijf

FRAMINGHAM, Massachusetts.--(BUSINESS WIRE)-- 20090731 --

Staples Inc. (Nasdaq: SPLS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Mike Miles, de directeur en dagelijks manager van Staples, per 1 september verantwoordelijk is voor Staples International. Miles neemt die verantwoordelijkheden over van Peter Ventress die het bedrijf verlaat om CEO te worden van een in Engeland gevestigde vennootschap.

“Ik bedank Peter voor zijn bijdragen aan het bedrijf in het afgelopen jaar. Hij speelde een grote rol bij het integreren van Corporate Express in Staples. We wensen Peter het beste,” sprak Ron Sargent, de algemeen directeur van Staples. “Wij gaan door, en Mike brengt zijn enorme managementcapaciteiten in voor zijn nieuwe taken. Hij stuwt onze groei in heel Europa en de groeimarkten als Staples werkt om het beste bedrijf ter wereld te worden voor kantoorproducten.”

Miles ging in 2003 werken voor Staples als Chief Operating Officer en werd in 2006 gepromoveerd tot CEO. Hij heeft de voor de industrietak toonaangevende groei gestuwd in alle Noord-Amerikaanse bedrijfseenheden, en hij heeft nieuwe detailhandelmarkten aangeboord en nieuwe klanten van elke grootte gevonden terwijl hij producten en diensten aanbood die de kantoorbenodigdheden overstegen. Miles wordt nu verantwoordelijk voor alle internationale activiteiten van Staples. De activiteiten in de detailhandel en levering in Verenigde Staten leggen verantwoording af aan Ron Sargent.

Over Staples

Staples, het grootste bedrijf ter wereld in kantoorartikelen, richt zich erop om het de klanten gemakkelijk te maken om een breed scala aan kantoorproducten te kopen, waaronder kantoorbenodigdheden, technologie, meubels en zakelijke services. In 2008 bedroeg de omzet USD 23 miljard en kende het bedrijf 91.000 zakelijke partners in de hele wereld. Staples bedient bedrijven van elke grootte en consumenten in 27 landen in heel Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië. In juli 2008 kocht Staples Corporate Express, één van 's werelds toonaangevende leveranciers van kantoorproducten aan bedrijven en instituten. Staples vond in 1986 het concept Office Superstore uit en is net buiten Boston gevestigd. Meer gegevens over Staples (Nasdaq:SPLS) vindt u op www.staples.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Staples Inc.
Owen Davis, 508-253-8468

owen.davis@staples.com