Gemeente Eersel


Eind juli 'Blauwe Zone' in heel centrum Eersel

Vanaf 31 juli aanstaande kan er in het centrum van Eersel alleen nog geparkeerd worden met een parkeerschijf. Vanaf die datum geldt de 'Blauwe Zone' voor het gehele centrum van Eersel.

Vanaf 31 juli ook op de Markt, Hint en Dijk parkeren met parkeerschijf

Op dit moment is alleen in de Nieuwstraat de blauwe zone van kracht. Vanaf 31 juli moet er ook op de Markt, Hint en Dijk geparkeerd worden met een parkeerschijf.

Omdat nu in principe overal geparkeerd mag worden blokkeren voertuigen regelmatig loopstroken en uitritten. Ook het aanzicht van het centrum heeft te lijden onder de overvloedige hoeveelheid auto's.

Â

Nieuwe parkeerplaats achter zwembad

Op de Markt en Hint is een nieuwe verdeling van parkeervakken gemaakt; dit zijn er aanzienlijk minder dan nu. Er mag straks alleen nog in de vakken geparkeerd worden.

Om de tekortkomende parkeerplaatsen te compenseren wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan een nieuwe parkeerplaats achter het zwembad aan de Postakkers. Naast de bestaande 35 plaatsen komen hier zo'n 80 plaatsen bij. Het parkeren is hier overigens zonder parkeerschijf en gratis.

Â

Parkeerroute aangepast

Ook de parkeerroute wordt aangepast. Nu maakt deze een kleine ronde vanaf de Dijk tot aan de Nieuwstraat. Binnenkort zal deze aangepast worden in twee grote lussen 'met de klok mee' en 'tegen de klok in'. De routes beginnen dan al op de Willibrorduslaan, Duizelseweg en Voortseweg.

Â

De parkeervakken zijn voorzien van witte markering op de hoeken en aan de voorzijde loopt een blauwe lijn; deze geeft de verplichting van het gebruik van de parkeerschijf aan.

Â

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marco Flaman van de afdeling Ruimtelijk Beheer, bereikbaar via het centrale telefoonnummer 0497-531300.Â