Gemeente Achtkarspelen


Swaddekuier 31 juli en 1 augustus

Het tweedaagse wandelevenement de Swaddekuier vindt dit jaar plaats op 31 juli en 1 augustus. Er zijn op beide dagen routes van 10, 20 en 40 kilometer.

De Stichting Swaddekuier Buitenpost is trots om wandelaars op een aantal prachtige routes door het gebied van het Nationaal Landschap de Noordelijke Wouden, iets te kunnen laten zien van de cultuur en natuurwaarden van de Friese wouden. Dankzij de steun van vele sponsoren kunnen ook in 2009 tijdens de Swaddekuier weer prachtige plekjes aan de deelnemers worden getoond in dit zo unieke gebied van de Friese Wouden.

Vanaf 07.00 tot 09.00 uur kan op beide dagen gestart worden voor de 40 km wandeltocht. Van 08.00 tot 10.00 uur kunnen de deelnemers starten op de 20 km route en de deelnemers aan de 10 km lange wandeltocht hebben gelegenheid om vanaf 10.00 tot 12.00 uur van start te gaan. Start en finishpunt is het sportgebouw aan de Eringalaan in Buitenpost. Alle deelnemers ontvangen een prachtige herinnering. Voor een hapje en een drankje en de muziek onderweg wordt gezorgd.

> Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Swaddekuier Buitenpost.