FloraHolland


+ Overzicht benaderde softwareleveranciers

FloraHolland met `DonkerWit' in het Varend Corso

NAALDWIJK (22 juli 2009) - `Lekker Eigenwijs!' is het thema van het Varend Corso dat op 31 juli en 1 en 2 augustus het Westland doorkruist. Op die dagen zijn de wateren in het Westland en omgeving weer het decor voor een fantastisch en kleurrijk schouwspel!

Drie dagen lang trekt er een lint van bloemen, planten, groenten en fruit door de regio. Professionele arrangeurs hebben zo'n zestig boten, waaronder een aantal imposante zeilende Westlanders, voorzien van spectaculaire arrangementen, fraai aangeklede figuranten, aanstekelijke muziek en bijzondere speciale effects. Met het verrassende thema `Lekker Eigenwijs' zorgen zij voor een onvergetelijk schouwspel voor jong en oud.
Ook FloraHolland is weer van de partij met een prachtige boot. Samen met arrangeur Yvonne de Kok is gekozen is voor het thema DonkerWit. Naast de talrijke bloemen in spetterende kleuren en speelse arrangementen, wordt met een heuse kas op de boot een ode gebracht aan de tuinder.

Varend Corso route
De deelnemende boten varen ruim 80 kilometer in drie dagen tijd. Dit jaar loopt de vaarroute eigenwijs `tegen de stroom in', dus andersom. Op vrijdag 31 juli om 13.00 uur is de officiële start vanaf Trade Parc Westland in Honselersdijk. Deze Rijnmonddag eindigt met een vlootschouw en een swingend Meezingspektakel met drie koren in Maasland. Rond 20.45 is de prijsuitreiking. De Westlanddag op zaterdag
1 augustus wordt traditioneel afgesloten met het Corsofeest! en aansluitend een groots vuurwerkshow bij de Wollebrand in Honselersdijk. Tijdens de laatste Delflanddag varen de boten vanaf Honselersdijk via De Lier, Schipluiden, Den Hoorn, Delft, Rijswijk en Wateringen weer terug naar Trade Parc Westland in Honselersdijk.

Kom genieten van het moois dat het Westland te bieden heeft en wees getuige van een lekker eigenwijze botenparade.
Ook dit jaar zijn er weer tal van activiteiten aan de wal georganiseerd. Kijk voor route, tijden en het programma op www.varendcorso.nl

Fotobijschrift: Varend Corso 2008