Ingezonden persbericht


Amsterdams Historisch Museum viert Gay Pride

Ook in het Amsterdams Historisch Museum (AHM) wordt dit jaar feest gevierd ten gunste van de acceptatie van homoseksualiteit. In het kader van Gay Pride 2009 organiseert het museum op vrijdag 31 juli de speciale Homo-emancipatie stadswandeling. Tijdens deze wandeling wordt een aantal historische Amsterdamse 'homo-emancipatieplekken' aangedaan en zo stilgestaan bij de al eeuwen durende strijd van homo's voor gelijkheid en gelijke rechten.

Onder leiding van gids Reno Raaijmakers gaat de homo-emancipatietocht, die start in de replica van Café 't Mandje in het AHM, via allerlei bijzondere locaties richting het echte Café 't Mandje op de Zeedijk. Dit legendarische etablissement van 'Tante' Bet van Beeren was één van de eerste cafés waar homosexuele mannen en lesbische vrouwen hun geaardheid niet hoefden te verbergen.

Tijdens de Gay Pride biedt het Amsterdams Historisch Museum en Museum Willet-Holthuysen 50% korting op het entree op vertoon van een programmaboekje van de Gay Pride 2009 (geldig van zondag 26 juli t/m zondag 2 augustus 2009). Museumrestaurant David & Goliath heeft gedurende de gehele Gay Pride roze prosecco in de aanbieding.

-----------einde persbericht-----------------