Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Spierziekten en de Mexicaanse griep

Door alle publiciteit over de varkensgriep - ofwel de Mexicaanse griep
- komen er bij de VSN steeds meer vragen binnen over preventie en vaccinatie. Immers, spierziekten en griep zijn een slechte combinatie.

griep Op dit moment valt er over het voorkómen van de griep niets nieuws te melden: goede hygiëne is de beste manier om besmetting tegen te gaan. Was de handen vaak en met zeep. Zorg voor een schone omgeving. Reinig vooral grepen, kranen, toetsenborden, afstandsbedieningen en deurklinken. Voorkom besmetting via hoesten. Raak zo min mogelijk je mond, neus en ogen aan. Lucht woon- en slaapkamers. Zorg voor een zo goed mogelijke conditie.

Heeft u hulp in huis, zie er dan op toe dat ook de hulpverleners deze voorschriften in acht nemen.

Mond- en neuskapjes beschermen niet tegen het griepvirus. Ze kunnen er wel voor zorgen dat een patiënt minder snel het virus overdraagt. Iemand is echter al besmettelijk nog voor hij griepverschijnselen heeft.

Het is nog niet duidelijk wanneer het vaccin tegen de Mexicaanse griep beschikbaar komt. De overheid gaat voorlopig uit van oktober, november. Wanneer het er is, dan gelden dezelfde adviezen als voor de reguliere griepvaccinatie. Heeft u twijfels over het nut of de wenselijkheid van de vaccinatie, overleg dan met uw behandelend arts.

De geldt ook voor mensen die het Guillain-Barré Syndroom hebben gehad. U vindt de adviezen over griepvaccinatie bij GBS onder de veelgestelde vragen op deze website.
31 juli 2009

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400

Info lidmaatschap