Verbond van Verzekeraars

Verzekerd van Cijfers 2009

Verzekerd van Cijfers is een uitgave van het Verbond van Verzekeraars en opgesteld door het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) met bijdragen van GfK PanelServices Benelux. Deze editie van Verzekerd van Cijfers is weer bijgewerkt met de jongste cijfers.

Ofschoon uiterste zorg is besteed aan kwaliteit en geldigheid van de gegevens aanvaarden het CVS, GfK PanelServices Benelux en het Verbond van Verzekeraars geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van eventuele onjuistheden in de opgenomen cijfers. Suggesties voor toekomstige uitgaven, alsmede andere op- of aanmerkingen zijn welkom (info@verzekeraars-cvs.nl).

Je kunt de uitgave van Verzekerd van Cijfers in zijn geheel hier downloaden (dit kan - gezien de omvang - enige tijd in beslag nemen).

De tabellen en grafieken zijn thematisch gerangschikt: gegevens die met elkaar te maken hebben, staan zoveel mogelijk bij elkaar. Aan het begin van elk hoofdstuk is voorts een gedetailleerd overzicht te vinden met alle genummerde tabellen per pagina. Door middel van een icoon is aangegeven welke tabellen worden vergezeld van een grafiek. Verzekerd van Cijfers bevat geen toelichtende of verklarende teksten behoudens summiere toelichtingen en noten onder de tabellen. In een aantal gevallen zijn relevante gegevens uit vergelijkbare sectoren in het buitenland bij de tabellen opgenomen.

Den Haag, juli 2009