Techworld maakt Systeembeheerder van het jaar bekend.

31/07/2009 10:06

IDG Nederland

HAARLEM, 31 juli 2009 - vandaag wordt wereldwijd System Administration Appreciation Day gevierd. Ter gelegenheid van deze dag maakt Techworld.nl, de website voor systeembeheerders, bekend wie de Sysadmin van 2009 is geworden.

Voor het derde jaar op rij organiseert Techworld in samenwerking met de Netwerk Gebruikers Groep (NGN) 'De Sysadmin van het Jaar'. "Systeembeheerders maken het mogelijk dat we iedere dag weer gewoon aan het werk kunnen. Hoe minder we ze zien en hoe minder we aan ze hoeven te denken, hoe beter ze hun werk doen", zegt redactiechef Sander van der Meijs van Techworld. "Daarom organiseren wij alweer voor het derde jaar deze verkiezing."

Dit jaar zijn maar liefst 285 systeembeheerders door hun gebruikers opgegeven voor de wedstrijd. Meer dan 150 van hen vulden daarna de inhoudelijke vragenlijst in, waarmee ze op hun kennis werden getest. De tien besten gingen door naar de finale.

Aan de hand van interviews en referenties van gebruikers werd vervolgens door drie onafhankelijke juryleden een volgorde aangebracht in de finalisten. Uit die drie lijsten is de uiteindelijke uitslag samengesteld.

John Eijgensteijn mag zich 12 maanden lang 'Sysadmin van het Jaar' noemen. Hij werkt voor Sogeti en is op dit moment gedetacheerd bij MAB, een vastgoed projectontwikkelaar in Den Haag. Op de 14e verdieping in het MAB-kantoor nam John Eijgensteijn de oorkonde in ontvangst en de prijzen die daar bij hoorden uit handen van Sander van der Meijs en van Melle Gloerich namens de NGN.

"We zijn heel trots dat iemand als John Eijgensteijn bij ons werkt", zei Peter-Paul Peters van MAB bij de uitreiking. "Het enige nadeel is dat zijn marktwaarde nu behoorlijk omhoog schiet."

Meer informatie over de internationale SysAdmin Appreciation Day is te vinden op http://www.sysadminday.com/.

Over IDG

IDG Nederland is een vestiging van de International Data Group (IDG), 's werelds meest toonaangevende uitgeverij en onderzoeksinstelling in de ict-branche. Meer dan 120 miljoen mensen lezen één of meer van IDG's 300 ict-tijdschriften en -kranten, die in meer dan 85 landen worden uitgegeven. Andere producten en diensten die IDG wereldwijd aanbiedt, zijn ruim 330 websites, 470 onderzoekprogramma's voor verschillende (ict)marktsegmenten en de organisatie van 168 technologie gerelateerde beurzen en conferenties. Meer informatie over IDG en IDG Nederland treft u aan op www.idg.com en www.idg.nl.

Over Techworld

Techworld is het technische informatieplatform voor ict-professionals die verantwoordelijk zijn voor automatiseringsprocessen bij zowel grote bedrijven als het midden- en kleinbedrijf.





http://www.techworld.nl