Connexxion


Connexxion chauffeurs halen MBO diploma

Deze week zijn er weer vier Connexxion chauffeurs van de vestiging Schiphol geslaagd voor hun Beroeps Begeleidend Leren (BBL).

Na een anderhalf jaar durende opleiding via het BBL hebben de chauffeurs hun felbegeerde MBO diploma gehaald. De Beroeps Begeleidende Leerweg is een vorm van werkend leren en een opleiding in het bedrijf. Nadat de chauffeurs hun rijbewijs D hebben gehaald, treden ze in dienst bij Connexxion.

"Het beroep van buschauffeur is een mooi vak", zegt Bryan Leetz buschauffeur bij Connexxion. "Je bent heel zelfstandig, maar toch heb je de hele dag contact met mensen. Daarnaast zit je lekker op de weg. De opleiding is pittig, maar ik zie het als een goede investering in mijn toekomst. Schiphol is een stad apart in Nederland. Er gebeurt veel en je vervoert leuk publiek, van toeristen tot stewardessen en alles wat daar tussen zit.

Bryan: "We zoeken nog collega's op onze vestiging. Als mensen geĂŻnteresseerd zijn, kunnen ze de vacatures bekijken op www.werkenbijconnexxion.nl . Ik kan je verzekeren dat het enorm bevalt."