Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 31-07-2009

Politie assisteert bij eenzijdig ongeval

MIDDEN DRENTHE Donderdagmiddag reed een 22-jarige automobilist uit Zevenaar op de A28 in de richting van Hoogeveen. De man reed over de linker rijstrook en wilde zijn voorganger inhalen. Door onbekende reden raakte hij met het linkvoorwiel in de berm, waarop hij corrigeerde en uiteindelijk ter hoogte van hmp 164 in de middenberm tot stilstand kwam. De man kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De 19-jarige inzittende vrouw uit Holten is met nekklachten ter controle overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. (2009029973)

Snelheidsovertreder aangehouden

BORGER Op de N374 ter hoogte van Borger is donderdagmorgen een 41-jarige automobilist uit Tweede Exloërmond aangehouden. De man passeerde de radarcontrole. Daaruit bleek dat hij met een snelheid van 137 km/u over de weg reed waar 80 km/u is toegestaan. De politie heeft het rijbewijs van de man hierop ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (200902998)

Wildplasser bekeurd

MEPPEL Een 20-jarige man uit Nijeveen heeft donderdagavond een bekeuring ontvangen. De man stond te plassen tegen de kerk aan de Kleine Kerkstraat. De man is hierop aangehouden. Met een bekeuring op zak kon de man zijn weg vervolgen. (2009030057)

Man aangehouden voor drugsbezit

MEPPEL Een 33-jarige man uit Hoogeveen is in de nacht van donderdag op vrijdag op het Prinsenplein aangehouden. De man was in het bezit van enkele zakjes harddrugs, vermoedelijk speed. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009030058)

Motor gestolen

MEPPEL In de vroege donderdagmorgen is er bij een pand aan de Leonard Springerlaan een motor gestolen. De motor stond afgesloten achter een hekwerk. Door het hekwerk te vernielen kon de dader of daders de motor wegnemen. De politie onderzoekt de zaak. (2009029881)

Alcomobilisten aangehouden

NIEUW BUINEN Een 21-jarige automobilist uit Emmen is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden. De man was op het Noorderdiep tegen een geparkeerde auto gereden. Bij controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Bij de ademanalyse blies de man 375 ug/l (0,8 promille). Omdat de man een beginnend bestuurder is heeft de politie hierop zijn rijbewijs ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009030075)

PATERSWOLDE In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 19-jarige automobilist aangehouden. Bij de alcoholcontrole op de Dr. A. Plesmanweg blies de man 295 ug/l (0,6 promille). De man is hierop aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2009030077)

Politie controleert verkeer

MEPPEL - Elke week wordt er op verschillende plaatsen in Drenthe gecontroleerd op verkeersovertredingen. Uit onderzoek blijft dat controle door de politie bijdraagt aan een veiliger verkeer. Elke week worden controles aangekondigd opwww.verkeershandhaving.nl. Donderdag is gecontroleerd in de omgeving van Meppel. Op de N855 bij Dieverbrug zijn vijf automobilisten bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Op de N371 en N375, beiden in Meppel, zijn eveneens twee automobilisten voor dezelfde overtreding bekeurd. Daarnaast zijn er nog zes blaastesten afgenomen. Deze automobilisten hadden allen geen alcohol gedronken.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.