CDA afdeling Gelderland

BLIJ DAT ER BOEREN ZIJN

---

Onder dit motto organiseerde de Werkgroep intensieve Veehouderij in Barneveld op 29 juli een open dag. Vijf veehouderijen stelden hun bedrijf voor belangstellenden open.

Op de verschillende bedrijven worden vleeskalveren, legkippen, zeugen, nertsen en melkkoeien gehouden.

CDA-statenlid Elsa Rijssenbeek bezocht een aantal bedrijven.

Zij is enthousiast over dit initiatief. Met name de vele toeristen wordt op deze manier de mogelijkheid geboden kennis te maken met de intensieve veehouderij. Ieder bedrijf zorgde voor deskundige uitleg en er was volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Rijssenbeek: "de bedrijfsvoering is niet te vergelijken met die van mijn grootvader, die ook boer was. Wat we ons wel moeten realiseren is dat de consument in feite de wijze van bedrijfsvoering bepaalt. De manier van mijn grootvader is onbetaalbaar geworden; de huidige consument is niet bereid de prijs daar voor te betalen. Ook binnen de intensieve veehouderij is aandacht voor dierenwelzijn, en probeert men steeds de technieken om dat te bevorderen te verbeteren. Een goede boer heeft per definitie aandacht voor het welzijn van zijn dieren! Het was goed dat ook hier te zien."
---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 30-7-2009