Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.10 uur

Utrecht, 31-07-2009

Mogelijke diefstal ?

EEMDIJK De politie heeft donderdag 30 juli rond 14.00 uur een onderzoek ingesteld naar het aanbieden van mogelijk ontvreemde gereedschappen bij een woning op de Eemdijk.

Volgens de melder was er bij de woning een tweetal mannen verschenen die een aggregaat en een motorzaag aanboden. De bewoner meende daarin een kettingzaag te herkennen die afgelopen woensdag was getoond in een uitzending van Bureau Hengeveld en betrekking had op een ramkraak in Eemnes.

Met diverse eenheden gezocht naar een bestelbus waarin beide personen waren vertrokken. Volgens de informatie waarvan de politie kennis kreeg hadden de beide mannen het pontje richting Eemnes genomen. Dit bleek te kloppen want één van de surveillance-eenheden zag de bewuste auto rijden op de Laarderweg. De mannen kregen een stopteken en de inhoud van de bestelbus werd onderzocht. Daarbij bleek dat de goederen niet gestolen waren. Wel werd een verboden katapult aangetroffen. Deze werd in beslag genomen. De inzittenden, beide inwoners van Groot-Brittannië van 26 en 27 oud, mochten hierna hun weg vervolgen.

Te veel alcohol

BAARN De politie heeft vrijdagmorgen 31 juli om 02.35 uur een 23-jarige inwoner van Baarn aangehouden omdat hij te veel alcohol had gedronken.

Agenten zagen de jongeman, een beginnende bestuurder, rijden op de Burgemeester Penstraat en controleerden hem. Hierbij bleek dat hij niet had mogen rijden want hij blies 435 ug/l op de ademtestapparatuur. Hij kreeg een proces-verbaal en raakte zijn net verkregen rijbewijs kwijt.