Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht, 31-07-2009

Onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft donderdagavond 30 juli om 21.40 uur een 27-jarige Amersfoorter aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Agenten zagen de Amersfoorter rijden op het fietspad van de Industrieweg en besloten hem te controleren. Hij blies 570 ug/l op de ademtestapparatuur en bleek een beginnend bestuurder te zijn. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en een proces-verbaal werd zijn deel.

Aangehouden voor vandalisme

AMERSFOORT De politie heeft vrijdag 31 juli om 02.40 uur een 20-jarige Amersfoorter aangehouden voor het plegen van vandalisme.

Rond 02.30 uur kreeg de politie de melding dat er op de Weverssingel vernielingen zouden worden gepleegd door een groepje jongeren. Daarbij zou ook over autos gelopen worden en werden er containers in de gracht gegooid.

Met meerdere surveillance-eenheden ging de politie ter plaatse waarbij zij een groepje jeugd uit elkaar zag stuiven op de Flierbeeksingel in de richting van de Columbusweg. De agenten achtervolgden hen en slaagden erin om één van hen aan te houden.

Bij het onderzoek bleek dat er in de omgeving van de Weverssingel en de Kamp reclameborden en fietsen waren omgegooid, containers in de gracht waren geworpen, een plantenbak was vernield en over een auto was gelopen.

De Amersfoorter is ingesloten in het politiebureau. De politie doet onderzoek naar de andere verdachten.