Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 31-07-2009

Heling

VEENENDAAL De politie heeft donderdagavond 30 juli om 20.40 uur een 15-jarige jongen uit Veenendaal aangehouden voor heling van een snorfiets.

Surveillerende agenten zagen de jongen, met de snorfiets aan de hand, lopen op het Zuiderkruis. Op het moment dat hij de agenten ontwaarde liet hij de snorfiets vallen en ging hij tussen een groepje jongeren hangen. De agenten hadden echter geen verrekijker nodig om hem te herkennen en plukten hem uit de groep. Bij controle van de snorfiets bleek het vervoermiddel op 29 juli te zijn gestolen op de Boogschutter.

De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal. De snorfiets wordt teruggeven aan de eigenaar.

Aangehouden voor belemmering

DOORN De politie heeft donderdagavond 30 juli om 21.00 uur een 17-jarige jongen uit Veenendaal aangehouden omdat hij niet wilde luisteren naar de agenten.

De politie kreeg rond 20.40 uur de melding dat een groep jeugdigen op de Rozenburg overlast veroorzaakte. De agenten die arriveerden zagen één van de groepsleden een blikje bier drinken en gaven hem hiervoor een bekeuring. Tijdens het optreden van de agenten nam de spanning in de groep toe en ging de Veenendaaler hinderlijk in de weg staan. Toen hij daarna ook begon te schelden werd hij aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Te veel gedronken

AMERONGEN De politie heeft vrijdagmorgen 31 juli om 01.50 uur een 41-jarige ingezetene van Spanje aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De Spanjaard werd gecontroleerd op de Rijksstraatweg omdat hij trachtte een rotonde rechtdoor te nemen, nogal slingerde en heel veel remde. Dat de man het niet helemaal helder zag, bleek toen hij de ademtest deed. Hij blies 715 ug/l en het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Een proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.