Gemeente Smallingerland


* | 2009

* | Juli


Smallingerland als 1e op www.ruimtelijkeplannen.nl

Deze week heeft Smallingerland als eerste gemeente in Fryslân een ontwerpbestemmingsplan (Trisken-Himsterhout) helemaal digitaal ontsloten via de nationale website www.ruimtelijkeplannen.nl Het gaat bij Trisken-Himsterhout om een actualisatie van het bestaande bestemmingsplan.

De gemeente biedt bestemmingsplannen al digitaal aan via pdf bestanden via de eigen website. Met de introductie van digitale plannen op www.ruimtelijkeplannen.nl is het mogelijk om via het kaartmateriaal te zoeken naar bijvoorbeeld de daar geldende bebouwingsrichtlijnen of de toegestane functie in dat gebied. Ook de toelichting en de regels van het totale bestemmingsplan zijn via de site te raadplegen.

Nu mogen gemeenten nog op vrijwillige basis ruimtelijke plannen digitaal aanbieden, maar vanaf 1 januari 2010 is iedere overheid verplicht om dat te doen. Dat gebeurt dan via deze gloednieuwe toegangspoort die op termijn een overzicht gaat bieden van alle actuele ruimtelijke ontwikkelingen in het hele land.

Via de site worden vanaf deze week dus ook stelselmatig de Smallingerlandse bestemmingsplannen die in procedure gaan, geplaatst inclusief het kaartmateriaal. Via www.smallingerland.nl zullen we doorlinken naar deze nieuwe nationale toegangspoort. De nieuwe site is nog volop in ontwikkeling. Er wordt nog gewerkt aan de gebruikersvriendelijkheid en leesbaarheid. Voorlopig blijft het ook nog mogelijk op de Smallingerlandse website om op de 'oude' manier (voor)ontwerpbestemmingsplannen raadplegen. Klik hier voor de pagina met de bestemmingsplannen.