Politie Groningen

Vrijdag 31 juli 2009

Provincie Groningen, 31-07-2009

Groningen: fietser gewond na val

Een 29-jarige fietser uit Groningen is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een val van zijn fiets. De Stadjer reed door de Gelkingestraat en ging nabij de Grote Markt onderuit. Hij kreeg daarbij het stuur van zijn rijwiel in zijn rug. De man is met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Marum: scooterbestuurster onderuit door regenval

Een 17-jarig meisje uit Marum is donderdagavond in de Wendtsteinlaan van haarscooter gevallen. Het meisje reed in een flauwe bocht en raakte de controle over haar tweewieler kwijt door de hevige regenval. Ambulancemedewerkers hebben de Marumse onderzocht. Ze bleek aan haar val alleen wat schaafplekken en kneuzingen over te hebben gehouden. De politie heeft tijdelijk toezicht gehouden op het verkeer.

Veendam: politie vraagt getuigen onduidelijke aanrijding

De politie doet onderzoek naar een aanrijding die donderdagmorgen plaatsvond op de Jakob Bruggemalaan in Veendam. Een 26-jarige automobilist uit Winschoten verklaarde plotseling van achteren te zijn aangereden. De persoon die hem aanreed was vervolgens uit zijn rode auto gestapt en trapte een ruit in van de Winschoter. Daarna verklaarde de 26-jarige dat de andere automobilist hem belette om weg te rijden. De politie wist later in de morgen de rode auto te traceren en sprak de 41-jarige eigenaar uit Muntendam aan. Die ontkende tegen de auto te hebben gereden. De politie zoekt getuigen van de aanrijding om het beeld duidelijk te krijgen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Veendam via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: graffitispuiter aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag een 31-jarige graffitispuiter op heterdaad aangehouden in de Poelestraat. Agenten zagen de inwoner van Groningen met een spuitbus in de weer en namen hem mee naar het politiebureau. Rond datzelfde tijdstip deed een medewerker van een bedrijf aan de Oude Ebbingestraat aangifte van bekladding. Op de muur van het bedrijfspand stond dezelfde afbeelding als in de Poelestraat waarbij de verdachte werd aangehouden. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: vrachtwagenchauffeurs beboet

De politie heeft donderdagmiddag op de Hogelandsterweg in Delfzijl twee vrachtwagenchauffeurs beboet. Een 41-jarige bestuurder uit Noordscheschut vervoerde boomstammen die los op de aanhanger lagen. Bovendien lag er over een lengte van een aantal kilometers boomschors op en naast de weg. In een aantal gevallen waren de boomstukken twee meter lang.

Een 31-jarige chauffeur uit Smilde werd in Delfzijl meegenomen naar een weegbrug. Daar bleek zijn combinatie te zwaar te zijn beladen. Het totale gewicht was twaalf procent hoger dan toegestaan.

Groningen/Vledderveen: automobilisten raken rijbewijs kwijt

De politie heeft donderdagavond en nacht van vier automobilisten het rijbewijs in beslag genomen. In Groningen werden drie bestuurders aangehouden. Een 19-jarige man uit Drachten reed 147 km/u op de A7 tussen Hoogkerk en Groningen. Op dit weggedeelte geldt een snelheidslimiet van 90 km/u. Op de N7 werd een 39-jarige Groninger betrapt met een snelheid van 123 km/u. Daar is 70 km/u toegestaan. Op de Beneluxweg moest een 52-jarige inwoner van Groningen zijn rijbewijs inleveren. Hij reed gemiddeld 121 km/u waar hij maar 70 km/u mocht rijden.

In Vledderveen werd een 23-jarige automobilist uit Erica aangehouden. Agenten zagen hem met hoge snelheid rijden over de N366 bij Ter Apel. Hij zette zijn reis met hoge snelheid voort. In de bebouwde kom van Vledderveen werd hij geklokt op een gemiddelde snelheid van 103 km/u. Tegen alle bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt. De beginnende bestuurders van 19- en 23-jaar krijgen sowieso strafpunten op hun rijbewijs. Hoelang de overtreders hun rijbewijs kwijt zijn is niet bekend.

Hoogezand: mannen aangehouden na poging inbraak

De politie heeft donderdagnacht in de Hoofdstraat in Hoogezand twee mannen uit Veendam, 24 en 25 jaar, aangehouden voor poging tot inbraak. De politie werd door een getuige gealarmeerd dat in een elektronicazaak werd ingebroken. Bij de winkel trof de politie de 25-jarige Veendammer, een bekende veelpleger, bij de winkel aan. De verdachte werd direct aangehouden. Even later werd de tweede man zittend achter een personenauto aangetroffen. De politie trof in de twee autos van de verdachten diverse inbreekwerktuigen aan. Verder werden in de omgeving van de winkel ondermeer zaklampje en een jas gevonden. Alle goederen werden in beslag genomen. De verdachten werden in het cellencomplex in Groningen ingesloten. Zij zullen vandaag worden gehoord.

Groningen/Haren: snelle Italiaanse op de bon

De politie heeft donderdagavond een 28-jarige vrouw uit Perugia (I) bekeurd na het begaan van een forse snelheidsovertreding op de autosnelweg A28. De vrouw werd tussen Groningen en Haren geklokt op een snelheid van 160 km/uur, terwijl op deze weg een maximumsnelheid is toegestaan van 120 km/uur. Na overleg met de officier van justitie werd de Italiaanse een transactievoorstel van 320 euro boete gedaan. Zij betaalde de bekeuring, waarna de vrouw haar weg weer kon vervolgen.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Zaterdag controleert de politie op de volgende plaatsen:

* Bareveld, Rijksweg N33, aansluiting A7, snelheidscontrole
* Provincialeweg N361, tussen Groningen en Winsum, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde donderdag op diverse plaatsen op snelheid.
* Usquert, Provincialeweg N363: aantal geregistreerde voertuigen: 651, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Stadskanaal, Onstwedderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 110, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Appingedam, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1471, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Hoogezand, Meint Veningastraat: aantal geregistreerde voertuigen: 1906, aantal overtredingen: 112, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Kropswolde, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 799, aantal overtredingen: 313, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.