Royal Haskoning


De omzet van Royal Haskoning is in het eerste halfjaar gestabiliseerd

31-7-2009

Royal Haskoning heeft in de eerste helft van 2009 een omzet behaald van EUR182 miljoen, een stijging van 3% ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Door de spreiding van de activiteiten kon een omzetdaling in sommige divisies worden opgevangen door groei in andere divisies.

De nettowinst bedroeg over het eerste halfjaar EUR1,9 miljoen, hetgeen een daling van 70% betekent ten opzichte van vorig jaar. Het lagere nettoresultaat wordt mede veroorzaakt door reserveringen voor debiteuren die door de recessie getroffen zijn. Door onderbezettingverliezen en voorzieningen voor reorganisaties, is het resultaat eveneens negatief beïnvloed. De omvang van de organisatie wordt in diverse landen in balans gebracht met de afgenomen vraag.

De orderontvangst ligt halverwege het jaar op het niveau van EUR198 miljoen en de werkvoorraad is bevredigend met 6,6 maanden. Voor de tweede helft van het jaar blijft de focus liggen op het creëren van toegevoegde waarde voor de opdrachtgever. Vanwege de grote onzekerheid in de markt en de invloed daarvan op onze performance, spreken wij geen verwachting uit over het jaarresultaat 2009.