Politie Haaglanden

Persberichten 31 juli

Haaglanden, 31-07-2009

Mislukte straatroof, drie aanhoudingen
Den Haag De politie hield vrijdag 31 juli om 01.35 uur drie jonge mannen uit Den Haag aan voor een mislukte straatroof. Het drietal van 19, 21 en 25 jaar zou even daarvoor op opmerkelijke wijze hebben geprobeerd de portemonnee van een 24-jarige man uit Den Haag te roven. Toen deze man op het Achterom liep, werd hij aangesproken door een van drie verdachten, die hem vroeg om een hand te geven. Toen de man dit uiteindelijk deed, begon de verdachte een soort dans waarbij hij de portemonnee uit de broekzak van de man viste. Toen hij daar vervolgens mee wegliep, viel de portemonnee op de grond. Het verdachte drietal is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Gewond na aanrijding
Den Haag Een 33-jarige voetgangster uit Bulgarije raakte donderdag 30 juli om 15.30 uur gewond bij een aanrijding met een personenauto. De 42-jarige bestuurster van de auto haalde op de Zuiderparklaan een andere auto in, maar zag hierbij de voetgangster op het zebrapad over het hoofd. De automobiliste kon een aanrijding niet meer voorkomen. Een ambulance bracht de Bulgaarse met hoofdletsel naar het ziekenhuis.

Gewonde bij steekpartij
Den Haag Een 18-jarige Hagenaar raakte donderdag 30 juli om 18.10 uur gewond bij een steekpartij in de Kamperfoeliestraat. Een ruzie tussen de Hagenaar en een 17-jarige Rotterdammer was vermoedelijk de aanleiding voor de steekpartij. De politie hield de Rotterdammer en een 37-jarige Hagenaar aan als verdachten. Een ambulance vervoerde de 17-jarige naar het ziekenhuis. Na behandeling kon hij weer naar huis. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Slingerende wanbetaler
Den Haag Politieagenten hielden donderdag 30 juli een 37-jarige Haagse automobilist aan. De man bleek niet alleen te veel te hebben gedronken, hij had ook nog eens drie verkeersboetes openstaan. De agenten zagen de man omstreeks half elf s avonds slingerend over de Hengelolaan rijden. Nadat de man zijn auto op de Noorderzijde langs de kant van de weg had gezet, wees een blaastest uit dat hij te veel had gedronken. Daarop hielden de agenten de man aan. Aan het politiebureau bleek de man drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Nadat tegen de man proces-verbaal was opgemaakt voor rijden onder invloed bleek dat hij ook nog drie verkeersboetes had openstaan. Welk bedrag de man moet betalen, is niet bekend.

Ik ben niet bang voor de tandarts
Den Haag Een 31-jarige veelpleger uit Letland werd donderdag 30 juli om 14.00 uur betrapt op de diefstal van 75 tubes tandpasta. Personeel van een supermarkt aan het Parijsplein snapte de man met zijn buit met een waarde van bijna 240 euro en waarschuwde de politie. Na zijn aanhouding bleek dat de man nog maar vijf dagen eerder was vrijgelaten na het uitzitten van een gevangenisstraf wegens eerdere diefstallen. De man had ook nog een boete van 180 euro openstaan. Hij zit nog vast.

Bonnen en aanhoudingen tijdens kermis en wielerronde Wateringen Politieagenten schreven donderdag 30 juli tussen 17.00 en 02.00 uur dertig bonnen uit en hielden twee mannen aan tijdens de kermis en wielerronde in Wateringen. De bekeuringen werden uitgeschreven naar aanleiding van overtredingen als wildplassen, gebruik van vuurwerk en openbare dronkenschap. Een 25-jarige man uit s-Gravenzande moest mee naar het bureau omdat hij zich niet kon legitimeren toen agenten hem voor wildplassen wilden bekeuren. Daar wenste hij niet aan mee te werken en schopte en sloeg hij om zich heen. Agenten hielden hem aan en op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal. Een 20-jarige man uit Wateringen liep over de kermis met een speelgoedpistool en richtte dat op het publiek en op surveillerende agenten terwijl hij riep dat hij wapengevaarlijk was. Agenten wilden zijn speelgoedpistool afnemen, wat hij niet begreep. Hij schold de agenten uit en vluchtte weg. Na een korte achtervolging konden ze hem aanhouden en kreeg hij op het bureau twee bonnen; één voor dronkenschap en één voor belediging.