Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.15 uur

Utrecht, 31-07-2009

Controle geslotenverklaringen

VINKEVEEN Bij een controle donderdag 30 juli op de geslotenverklaringen Baambrugse Zuwe, Groenlandse- en de Vinkenkade zijn elf bestuurders bekeurd.

Door de afsluiting van de prov.weg N201 vanaf Vinkeveen tot aan de rijksweg A2 is sprake van veel sluipverkeer wat gebruik moet maken van de omleidingsroute. Het hoge verkeersaanbod leidt ook regelmatig tot filevorming. Dit heeft gevolgen voor het garanderen van de vrije doorgang van de hulpverlenende instanties zoals ambulance, brandweer en politie. Het openbaar vervoer(Connexxion) ondervindt hiervan ook overlast en hinder.

De politie heeft de gemeente/provincie geadviseerd verkeersregelaars in te zetten om bij de wegafzettingen/omleidingen bestuurders te informeren en te verwijzen. Het politiewijkteam De Ronde Venen controleert steekproefsgewijs de geslotenverklaringen en zal, indien nodig, bekeuringen uitdelen.

Rijden onder invloed en belediging van een agent

MONTFOORT Op 30 juli is een man aangehouden voor het rijden onder invloed het beledigen van een agent.

Rond 23.30 uur heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de MA Reinaldaweg. Een 36-jarige man uit Jaarsveld is aangehouden voor het rijden onder invloed. De gemeten waarde was 255 ug/l. Tijdens zijn aanhouding schold de man een agent uit. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en belediging.