Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.05 uur

Utrecht, 31-07-2009

Gewapende overval

UTRECHT Op donderdag 30 juli uur vond een gewapende overval plaats op een horecagelegenheid aan t Goylaan. Omstreeks 22.30 uur kwam een jongeman die zijn gezicht had bedekt, het pand binnen. Hij bedreigde het aanwezige personeel met een wapen en eiste geld. Nadat hij dit had gekregen, verliet hij het pand. Hij stak t Goylaan over in de richting van de Verlengde Hoogravenseweg en de Brasemstraat. Van daar ontbreekt tot nu toe ieder spoor. Het signalement luidt: een jongeman, tussen de 16 en 20 jaar. Hij droeg een zwarte stoffen jas met een rits aan de voorzijde, donkerkleurige broek en sportschoenen.

Een ieder die informatie heeft over de overval, wordt verzocht kontakt op te nemen met de politie Utrecht, telefoon 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Drugs aangetroffen

UTRECHT Bij een controle van een personenauto donderdag 30 juli omstreeks 16.00 uur op de Weerdsingel zijn de twee inzittenden, mannen van 21 en 19 jaar uit Utrecht, aangehouden. De twee bleken in het bezit van een zakje met daarin zeven bolletjes drugs (vermoedelijk cocaïne) en een zakje met hasj. Bij het tweetal werd een geldbedrag van 1110 euro aangetroffen wat ook in beslag is genomen. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drietal aangehouden voor diefstal Staatsloterijvis

UTRECHT Een 19-jarige man uit Bussum en twee mannen van 20 en 22 jaar uit Huizen zijn vrijdag 31 juli omstreeks 05.00 uur aangehouden. Het drietal wordt verdacht van diefstal. Beveiligingspersoneel had gezien dat het drietal aan het zeulen waren met de bekende grote oranje reclamevis van de Staatsloterij welke als promotie op een reclamezuil op het Vredenburg was bevestigd. De diefstal was vastgelegd door de beveiligingscameras van Hoog Catharijne. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Bestuurder loopt tegen de lamp
UTRECHT Een 59-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De politie kreeg donderdag 30 juli omstreeks 13.35 uur van een getuige de melding dat een man bierblikjes op de Amsterdamsestraatweg in de struiken gooide, daarna overgaf en vervolgens instapte in een auto en wegreed. Uit ingesteld onderzoek bleek dat de man al thuis was. Na een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van de ademanalyse. Daaruit bleek dat de man 805 ug/l alcohol in zijn lichaam had, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.