Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 juli 2009

Barbara Oerbekke en Chantal Westerhoff: 053-4555588

Vrouw mishandelt man
Enschede
Politie Twente kreeg donderdag 30 juli rond 16.10 uur melding van mishandeling aan de Oostveenweg in Enschede. Een 39-jarige vrouw was erg agressief geworden richting een 37-jarige man, beide woonachtig in Enschede. De vrouw sloeg onder invloed van alcohol de man in het gezicht en prikte hem in het oog. Agenten hebben de vrouw aangehouden voor mishandeling. Omdat ze al eerdere geweldsdelicten op haar naam heeft staan, is de Enschedese voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2009015754)

Drugsbezit
Oldenzaal
En 32-jarige man uit Oldenzaal is donderdag 30 juli aangehouden op verdenking van handel en of bezit van softdrugs. De politie kreeg rond 15.30 uur melding om uit te kijken naar de bestuurder van een auto, die mogelijk drugs bij zich zou hebben. Agenten zagen de auto rijden. Op de Nicolaas Beetslaan bracht de automobilist de auto tot stilstand. In de auto werd een zak gevonden met daarin softdrugs. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009015752)

Bedreiging en belediging personeel NS Almelo
Op donderdag 30 juli rond 09.50 uur zijn vier jongeren, op verzoek van de spoorwegpolitie, aangehouden op het station van Almelo aan de Rietstraat voor het bedreigen van een treinconducteur en het bespugen van een machinist. De jongeren zijn in de leeftijd van 18 tot en met 20 jaar en woonachtig in Borne, Delfzijl en Vught. Allen zijn in verzekering gesteld. Het KLPD stelt een onderzoek in. (2009015577)

Duo van de fiets getrokken en geslagen Enschede
Twee Enschedese mannen, 21 en 22 jaar, zijn in de nacht van donderdag op vrijdag in elkaar geslagen op de M. Harpertsz Tromplaan in Enschede. Het duo fietste rond 04.40 uur een groep van ongeveer zes jongens voorbij. Ze werden uitgescholden, maar reageerden hier niet op. Terwijl ze doorfietsten, zagen ze de groep tot hun verbazing achter hun aan rennen. Beide werden vervolgens van de fiets getrokken en door meerdere personen geslagen. De fiets van een van de mannen werd ook nog eens gestolen.

Samen met het duo keek de politie uit naar de groep jongens. Op de Brammelerstraat kwamen ze een verdachte tegen. De jongen, 15 jaar uit Enschede, werd aangehouden voor openlijke geweldpleging. Hij zit vast op het politiebureau. Politie Twente heeft de zaak verder in onderzoek. (2009015785)

Brandstichting in woning
Almelo
Aan de Zwaluwenstraat in Almelo heeft afgelopen nacht, 31 juli rond 04.30 uur, een brand gewoed in de gang van een woning. Om de brand te kunnen blussen, moest de brandweer een ruit van de voordeur inslaan. In de woning waren de bewoners niet aanwezig. Het gaat om een 45-jarige vrouw en 49-jarige man.

De woning heeft behoorlijke brandschade opgelopen. De naastgelegen woningen hebben te kampen met rook- en roetschade. De Technische Recherche van de politie startte een onderzoek naar de brand. Hieruit blijkt dat er sprake is van brandstichting. Vanochtend om 09.00 uur werd de woning vrijgegeven door de TR. De politie onderzoekt de zaak. (2009015893)
Rijbewijs ingevorderd
Westerhaar-Vriezenveensewijk
Op de Hoofdweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk heeft de politie op 31 juli rond 01.45 uur een auto aan de kant gezet, omdat het vermoeden bestond dat de automobilist onder invloed van alcohol verkeerde. De automobilist, een 39-jarige Enschedeër, werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze wees 1,64 promille uit. De man was daarnaast niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook had hij nog een geldboete openstaan. Omdat de Enschedeër deze niet wilde betalen, heeft de politie de auto in beslag genomen. (2009015878)

Automobilist slaat bij eenzijdige aanrijding over de kop Hengelo
Op 31 juli rond 04.25 uur veroorzaakte een 20-jarige Enschedeër op de Enschedesestraat in Hengelo een eenzijdige aanrijding. Hij reed vanuit Hengelo in de richting van Enschede. De man schampte met zijn auto een boom, sloeg over de kop en belandde uiteindelijk in de sloot. Vermoedelijk kampte de automobilist met vermoeidheid. De man kon op eigen kracht uit zijn voertuig komen. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto werd afgesleept. (2009015890)

Tweede aanhouding overval garagebedrijf Oldenzaal Enschede / Utrecht
Politie Twente heeft een tweede aanhouding verricht in verband met de brute overval op de garagehouder in de avond van 12 juli 2009. Naar aanleiding van het onderzoek heeft de politie op 16 juli jl. een aanhoudingseenheid naar Utrecht gestuurd. Die dag is rond 11.50 uur een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden voor betrokkenheid bij de overval in Oldenzaal. De aanhouding gebeurde op de Brailledreef in zijn woonplaats.

Het is de tweede aanhouding in deze zaak. Op de avond van de overval heeft de politie een eerste man op heterdaad aangehouden. Het onderzoek is in volle gang. (2009009498)



Politie Twente